Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Dán nyelv nagyon nehéz?...

Dán nyelv nagyon nehéz? Hasonlít a némethez?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy lesz lehetőségem kimenni Dánniába, érdekelnének a vélemények a nyelvről..

Németül tudok vmennyire, ez jelenthet előnyt, a dán is ugye germán eredetű nyelv?

2012. máj. 19. 18:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
német után jóval könnyebb lesz, a kiejtés kicsit nehezebb szerintem.
2012. máj. 20. 21:36
 2/7 A kérdező kommentje:

KÖszi, hogy írtál:)

Te akkor tudsz dánul?

Mennyi ideig és hogy sikerült megtanulnod, ha megkérdezhetem?(pl jártál tanárhoz)

2012. máj. 20. 22:58
 3/7 anonim ***** válasza:
nem, sajnos nem tudok, úgyhogy lehet h nem vagyok túl hiteles forrás :D de én svédül tanultam, ami elég könnyen ment a német és az angol után, ilyen szempontból a dánnal is szerintem hasonló a helyzet, mivel elég hasonló nyelvek. de nekem hallásra a dán nehezebbnek tűnik kiejtésre (és értésre is).
2012. máj. 20. 23:25
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A dán olyasmi,mintha német és angol keveréke lenne.Én tanultam fél évig és a dánok szerint nagyon nehéz megtanulni,szerintem viszont könnyű,a legnehezebb benne a kiejtés,a szavak közül csomó angol vagy német eredetű...inkább az a baj,hogy a dánok nem nyitott népség,emiatt elég nehéz gyakorolni a kiejtést.A nyelvtana amúgy nem bonyolult,a magyarhoz képest gyerekjáték..
2012. máj. 22. 12:48
 5/7 anonim válasza:

A svéd a dán és a norvég eléggé hasonlít egymásta.

nekem nem volt gondom a svéddel,mert az anyukám svéd és ezáltal anyanyelvi szinten beszélem. sokan mondják higy a német után könnyebb,nem tudom biztos igazuk van.remélem tudtam segíteni :D

2012. máj. 26. 16:53
 6/7 anonim válasza:
100%
én a dánban csak azt nem értem, hogy lehet olyan öklendezős hangokat képezni.. :D
2012. máj. 28. 09:26
 7/7 A kérdező kommentje:

^ˇköszi mindenkinek

meghallgattam pár dán számot, hát érdekes...nem tudom miért, amúgy azt hittem, jobban hasonlít, akár 1-2 szó meg is egyezik a némettel, de hogy elnézem nem igazán

2012. máj. 30. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!