Érdemes a következő 4 évben latint tanulnom?
Én is tanultam latint 3 évig, én is angol mellett.
Akkor nagyon utáltam, szemét volt a tanár.
De később elkezdtem németet is tanulni, és nagyon könnyen ment a latin után.
Emellett sokat tanultunk az antik római világról, mitológiáról is.
Ha biztatást szeretnél, akkor arra jó, h utána könnyebben tanulsz nyelveket:) Csomó hasonlít a latinra:) Pl. olasz állítólag iszonyat könnyű utána.
De amúgy sajnos ha nem akarsz jogász vagy orvos lenni, akkor nem sok minden másra tudod használni:S
Ha így állsz hozzá csak rosszabb lesz. Adj egy esélyt a latinnak, hátha megtetszik :) mondjuk én nem tanultam soha, nem is szeretném, hasznosabb számomra a német, francia, spanyol vagy olasz, esetleg még az orosz..
Ez egy ilyen iskola..
Nekem is ilyen volt és én sem készülte sem jogásznak sem dokinak,eddig még nem vettem hasznát mert az angol mellé latint és most japánt kezdtem,szóval nekem eddig nem volt hasznos,neked viszont ha európán belüli nyelvnél maradsz akkor lehet:)
Nekem egyébként kicsit dinka volt a tanárom tanultunk cifra dolgokat:D
Ami nekem megmaradt azok a közmondások plusz egy öreg bácsi tanított nekem egy kicsit pervit...hát hiába ero-senin volt:D
Most láttam meg ezt a kérdást, nem tudom, kell-e még válasz.
Én most hallgatog csillagászatot az egyetemen, és bizony gond, hogy nem tudok latinul ragozni (a Cygnus legfényesebb csillaga alfa-cygni, az Orioné alfa-orionis, a Vestáé mi??).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!