Továbbtanulás külföldön olcsón?
jövőre fogok érettségizni és utána külföldön szeretnék jogon továbbtanulni.nyelvtudásommal nincs gond (angol, spanyol felsőfok, német,orosz középfok) arra lennék kíváncsi hogy hol lehet a legolcsóbban kihozni (tandíjjal, albérlettel, kajával együtt), egyetem mellett szívesen vállalnék munkát is. és még az is érdekelne, hogy egyáltalán hogy megy az érettségi beszámítása, azt nyilvánvalóan Magyarországon fogom csinálni, de ezt elfogadják külföldön is?
előre is nagyon köszönöm a segítséget:)
Az érettségit el fogják fogadni, azzal nem lesz gond. Hivatalos fordítás kell majd.
Én úgy tudom Németországban 500 euró a tandíj félévente, Ausztriában pedig nincs tandíj. Viszont egy német középfokú nyelvvizsga nem lesz elég, mert Németországban pl. Goethe C1-es nemzetközi nyelvvizsgát kérnek vagy még magasabb vizsgákat, Ausztriában gondolom ÖSD nyelvvizsga kell a felvételihez. Többi országról nem tudok semmit.
Olvasgasd az adott egyetemek honlapját, általában van egy menüpont a külföldről felvételizni szándékozó hallgatók/érdeklődők számára.
Németország szerintem jó célország. itt vannak infok: [link]
erre figyelj: 2005-től letett magyar érettségi vizsgákat akkor ismerik el a német egyetemek és főiskolák, ha a következő feltételeknek megfelelnek:
Az öt kötelező tantárgy közül (Magyar, Matematika, Történelem, Idegen nyelv, egy szabadon választható tantárgy) legalább két tantárgyból emelt szintű érettségi vizsgát kell letenni.
Legalább egy tantárgy, amelyből emelt szintű érettségi vizsgával rendelkezik, a tantárgy szakirányú feltételeinek meg kell felelnie.
Ezen felül a következő tudományterületeken konkrét feltételeket kell figyelembe venni:
Műszaki tudomány, természettudomány, orvostudomány
két tantárgyból emelt szintű érettségi vizsga matematikai-természettudományi területről és/vagy a műszaki tudományterületről
Társadalomtudomány és gazdaságtudomány
emelt szintű matematika érettségi vizsga
Bölcsészettudomány, filológia
emelt szintű idegen nyelv érettségi vizsga
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!