Hogyan működik pontosan a külföldi továbbtanulás ösztöndíjjal?
Nem, pl van a Baden Württembergi ösztöndíj is érettségizetteknek
ha keresel, ezen kívül is biztos van még
sokba? van tandíjmentes egyetem, de a megélhetésre havi 600-700 eurót kéne szánnod így is
DE gondolom a diákmunka-lehetőségek is sokkal barátságosabbak Németországban, mint itt... Szóval, ha kimegyek egy kisebb tartalékkal, hogy legyen mit felélnem, amíg nem találok valami viszonylag jónak mondható munkát... Akkor talán boldogulnék, nem? :D
És egyébként ezekre az egyetemekre hol lehet jelentkezni? :$:D
Ezekre az egyetemre úgy lehet jelentkezni, hogy ha az oldalon nincs megadva - pedig az esetek 80%-ban valahol rendes útmutató van International.. alatt- akkor írsz nekik.
Kellenek: hivatalos fordítások az eredményeidről
motivációs levél
jellap kitöltés
kért nyelvvizsga
Köszönöm a segítséget. :)
Bár még kismillió kérdés kavarog a fejemben, de előbb utánanézek, és csak akkor kérdezek, ha nem találok semmit.:D
És még egyszer köszi!
igen, úgy szerezhetsz ösztöndíjat,ha már itthon egyetemre jársz.
milyen nyelvvizsgát fogadnak el? ez az egyetemtől és a szak típusától (humán-reál) függ. nekem mérnökire minimum testdaf 4 vagy dsh 2-3 szint kell, illetve Goethe ZOP-t is elfogadnak, de ez utóbbi nagyon nehéz!!! humánon lehet h a testdaf vagy dsh kicsit magasabb követelményű.
és sokba kerül, havonta 6-700 €-val számolj. (persze helyfüggő, München és Hamburg szörnyen drága, Drezda egész olcsó, de az átlag kb ennyi) diákmunkával maximum 400€-t kereshetsz (utána már nem diákmunka, mindenféle adózás meg ilyenek rájönnek) és azt is, (ha SZERENCSÉD van és találsz egy 8-10 eurós órabérű állást) havi 40-50 óra munkával keresed meg. vagyis mondjuk hetente 2 napon kell 6 órát dolgoznod. ezzel pl ugrik minden hétvégéd és még mindig lesz 2-300 euró hiányod. egyébként azt tanácsolják a felsőoktatási füzetek, hogy egyedül, külső anyagi támogatás nélkül nem érdi meg belevágni. ha a szüleid ezt a maradékot állják neked, akkor belevághatsz.
Azt nem tudom hogy pontosan hogy van Németországban, de Dániában ha tovább szeretnél tanulni, akkor vagy TELC, EURO vagy ezekkel kompatibilis B2-es nemzetközi nyelvvizsga szükséges. Ezt ki lehet váltani az un. Oxford Placement Test-el is, amit a közvetítő irodák ingyenesen biztosítanak.
Dániában nincsen tandíj, amit finanszírozni kell az a megélhetés költsége, viszont diákmunkával hamar önállóvá válhat az ember.
Ha külföldön szeretnél továbbtanulni, Dániát mindenképpen ajánlani tudom, mert a magyartól eltérően gyakorlat, beszéd és probléma központú oktatásról van szó, ahol a tanár-diák viszony is közvetlenebb, informálisabb.
Ha érdekel a dániai továbbtanulás, nézd meg a SCEDA honlapját, ők biztosan tudnak neked segíteni, hiszen helyi (dániai) képviselőkkel rendelkeznek úgyhogy naprakész információkat kaphatsz tőlük és ha jól tudom az egész jelentkezésedet levezénylik.
Itt a link a dániai továbbtanulási ügynökséghez:
Scandinavian Education Agency (SCEDA)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!