Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Rotary-ról tapasztalatot vagy...

Rotary-ról tapasztalatot vagy tudsz valamit (tovább lent)?

Figyelt kérdés
Az oldalukon nem találom hogy melyek a célországok,esetleg valaki belinkelni?Ha valakinek van tapasztalata az leírná hogy mennyire volt beleszólása a hely kiválasztásába stb stb..mindent amit tud róla.Mert nem szeretnék Tajvanra menni amikor angol meg német nyelvtudásom van :)
2011. jún. 18. 11:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Annyi hely van,ahányan az adott országból érkeznek.Tehát ha 17 diák jön Ausztráliából,annyi hely lesz a magyaroknak kint.Egyébként ugye felállítod a sorrendet,hogy hova szeretnél menni,és a 3 országból valamelyikbe biztosan lesz hely,ha a kiutazást szervező tagoknak szimpatikus vagy,illetve jól megírod a tesztet.Ha mégsem,akkor sem kéne így felfognod,mert a tapasztalataim szerint azok érezték magukat mindig magasan a leges legjobban, akik egy egzotikus országba mentek,vagy olyan helyre,amit nem annyira szerettek volna.Egyszerűen olyan tapasztalatokat és élményeket szerezhetsz,amire esélyed sem lesz egy amerikai kisváros középiskolájában. Egy barátnőm volt pl Floridában,de egy kisvárosban a tengerparttól távol,baromira unatkozott.A nővére Brazíliában volt,és imádta.Ezek mind "Rotary"s történetek,hidd el,tudom miről beszélek,nagyjából egy évtizeden keresztül volt a családom mindennapos része ez a szervezet,és főleg a diákcsere ága.A célországok állandóan változnak,mivel ha valamelyik ország nem küld ide diákot,oda sem lehet menni.Vannak azonban standard helyek,amelyek szinte minden évben meghirdetésre kerülnek,ezek: USA,Kanada,Ausztrália, Argentína,Mexikó,Brazília,Dél-Afrika,Japán.Szinte mindig van Ecuador,Thaiföld,India.
2011. jún. 18. 12:20
 2/11 anonim ***** válasza:

Egyébként megtaláltam a neten, tavaly a következő helyek voltak:

A 2010/2011-es Rotary évben...

Ezek a következők:

USA, Kanada, Ausztrália, Argentína, Mexikó, Ecuador, Brazília, Japán, Thaiföld, Thaiwan, Németország

2011. jún. 18. 12:24
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, jöhetnek még :)
2011. jún. 18. 14:06
 4/11 A kérdező kommentje:
Igazából a németet tanulom nagyobb óraszámban meg régebb óta de szerintem egy német kisvárosban aztán főleg szétunnám az agyam egy évig,mert pl. Frankfurt,Berlin stb. jó lenne de hát kisvárosok szoktak lenni
2011. jún. 18. 14:13
 5/11 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen te miért szeretnél a Rotary diákcsere programban részt venni?Mert elég sokan jelentkeznek olyanok,akik szeretnének az USA-ba menni egy nagyvárosba,mert ez jó lehetőség,hiszen a szállásért,ellátásért,oktatásért nem kell fizetni.Az ilyen motivációval rendelkezőket elég hamar kiszűrik.Nem ez a diákcsere lényege,legalábbis ennél a szervezetnél nem.De nézz utána a honlapon minden fent van.
2011. jún. 18. 14:25
 6/11 A kérdező kommentje:
Tudom de azért szerintem mindenkiben ott van az hogy nem kongóba szeretne menni...
2011. jún. 18. 14:44
 7/11 anonim ***** válasza:

Persze,ezért írod be a sorrendet:)Amúgy meg én a helyedben úgy indulnék ki a dologból,hogy ha mégsem oda kerülnél,akkor max megtanulsz egy 3.nyelvet is a meglévő kettő mellé,teljesen ingyen,és elég jól.Végül is egy évig ott fogsz élni,hamar rád ragad bármilyen nyelv.

Ja azt elfelejtettem,hogy inkább Ausztráliát vagy Kanadát ajánlom ha már angol nyelvterület,mint az USA-t,legalábbis azok alapján amit hallottam az ottani diákcseréről.

2011. jún. 18. 14:56
 8/11 A kérdező kommentje:
Igen :) Ha jelentkezem akkor mindenképpen megjelölöm Ausztráliát is ,és köszi a válaszokat :)
2011. jún. 18. 15:12
 9/11 A kérdező kommentje:
Lenne még egy kérdésem :)ahhoz hogy jeletkezhessek cserediáknak tagnak kell lenni már régóta meg itt a magyarországi cuccokon is részt venni vagy csak belépek a klubba és rögtön mehet ennek a folyamata(cserediákságnak)?
2011. jún. 18. 17:03
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem kell tagnak lenned.Tagok csak 18 éven felüliek lehetnek,de inkább biztos egzisztenciával rendelkező 35 év felettieknek ajánlott,a tagsági díj és az évközi elfoglaltságok miatt.

Ezeket kell teljesítened:

A legfontosabb feltételek a következők:

* jó tanulmányi eredmény (min. 4-es átlag)

* kiemelkedő iskolai és közösségi aktivitás

* 15-17 éves kor (jelentkezéskor - 4 osztályos középiskola esetén - 2. illetve 3. osztály.

* biztos, magas szintű nyelvtudás (angol nyelvterületre történő kiutazáshoz a Rotary Diákcsere Bizottság megkövetelheti középfokú angol nyelvvizsga bizonyítvány bemutatását)

* biztos, kiegyensúlyozott családi háttér

* az anyagi terhek vállalása

Illetve a családodnak a következőket:

Család

A csereprogramra jelentkezők szinte minden esetben fogadók is lesznek. Mivel a fogadó családokkal szemben az egyik legfontosabb követelmény, hogy teljes család legyen, ezt a szempontot a kiutazók kiválasztásánál is figyelembe kell vennünk.Illetve,hogy a családod el tudja tartani,ellátni,befogadni azt a diákot,aki helyetted jön.

2011. jún. 18. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!