Rotary-ról tapasztalatot vagy tudsz valamit (tovább lent)?
Egyébként megtaláltam a neten, tavaly a következő helyek voltak:
A 2010/2011-es Rotary évben...
Ezek a következők:
USA, Kanada, Ausztrália, Argentína, Mexikó, Ecuador, Brazília, Japán, Thaiföld, Thaiwan, Németország
Persze,ezért írod be a sorrendet:)Amúgy meg én a helyedben úgy indulnék ki a dologból,hogy ha mégsem oda kerülnél,akkor max megtanulsz egy 3.nyelvet is a meglévő kettő mellé,teljesen ingyen,és elég jól.Végül is egy évig ott fogsz élni,hamar rád ragad bármilyen nyelv.
Ja azt elfelejtettem,hogy inkább Ausztráliát vagy Kanadát ajánlom ha már angol nyelvterület,mint az USA-t,legalábbis azok alapján amit hallottam az ottani diákcseréről.
Nem kell tagnak lenned.Tagok csak 18 éven felüliek lehetnek,de inkább biztos egzisztenciával rendelkező 35 év felettieknek ajánlott,a tagsági díj és az évközi elfoglaltságok miatt.
Ezeket kell teljesítened:
A legfontosabb feltételek a következők:
* jó tanulmányi eredmény (min. 4-es átlag)
* kiemelkedő iskolai és közösségi aktivitás
* 15-17 éves kor (jelentkezéskor - 4 osztályos középiskola esetén - 2. illetve 3. osztály.
* biztos, magas szintű nyelvtudás (angol nyelvterületre történő kiutazáshoz a Rotary Diákcsere Bizottság megkövetelheti középfokú angol nyelvvizsga bizonyítvány bemutatását)
* biztos, kiegyensúlyozott családi háttér
* az anyagi terhek vállalása
Illetve a családodnak a következőket:
Család
A csereprogramra jelentkezők szinte minden esetben fogadók is lesznek. Mivel a fogadó családokkal szemben az egyik legfontosabb követelmény, hogy teljes család legyen, ezt a szempontot a kiutazók kiválasztásánál is figyelembe kell vennünk.Illetve,hogy a családod el tudja tartani,ellátni,befogadni azt a diákot,aki helyetted jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!