Hogyan tudok Amerikai egyetemen továbbtanulni úgy hogy nem vagyunk gazdagok (tovább lent)?
Nem akarlak elkeseríteni, de ha nem vagytok gazdagok, szinte elfelejtheted. Már maga a TOEFL vizsga drága, ami alapfeltétele a JELENTKEZÉSNEK. A félévek, egyetemről függően olyan 1000-3500$ között vannak + lakhatás, mindennapi költségek. Ösztöndíjat először az amcsik kapnak, a külföldiek csak utána, ezért ebben szerintem annyira ne bízz. Sajnos nem a levegőbe beszélek, a párom most kezdi kint az egyetemet, ő amerikai, de még így is bele fog dögleni a munkába, hogy valahogy állni tudja a képzését. Ja egyébként tengerészként szolgált, így még kedvezményt is fog kapni, ennek ellenére IS brutál-halál sajnos. És mégcsak nem is ilyen "puccos" egyetemre megy, mint amilyenre Te szeretnél.
Félre ne érts, nem kárörvendek, vagy ilyesmi!! Csak sajnos ez a helyzet. Én is szeretnék kimenni másoddiplomázni, de egyelőre úgy döntöttünk csinálja meg a barátom, neki egyszerűbb, aztán jövök én ha lesz rá keret. :( Ha van még egy kis időd érettségiig, akkor szerintem kezdj spórolni.
Hát ha még sok éved van, és zseni csodagyerek vagy, kutass és találj fel valami olyan dolgot, ami alapjaiban megrengetheti a világot. Akkor nyitva áll előtted az összes borostyánligás és nagyszerű iskola. Egyéb esetben félévente több millió forintnyi dollárral számolj, plusz lakhatás, kaja, élet, néha utazás. De a honlapokon megtalálod egész pontosan, gondolom ekkora tervekkel ilyen egyszerű feladat nem okozhat gondot...? :D
Angliában valóban olcsóbb, de nem sok olyan szak van, amit megérné ott. Árak szintén a honlapon. Amúgy meg nem mindegy, mit akarsz tanulni, nagyon sok szakon a magyar egyetemek is pont olyan jók. Na meg hiába végzed az USÁ-ban az egyetemet, munkavállalásnál hátrányban leszel, na meg ha esetleg suli végeztével nem kapsz zöldkártyát, akkor fújhatod az egészet.
USA meg amúgy is önfizetős rendszerben van, csak a nagyon kiemelkedő tehetségek kapnak ösztöndíjat, illetve a hátrányos helyzetűek némi kedvezményt. A külföldiek kb. semmit. És még féléves programok se nagyon vannak, legesélyesebb és ismertebb ugye az Erasmus, de az csak Európán belül van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!