Magyar orvosdiplomával (6év) a kezemben, elmehetek
külföldre rezidenskedni (eu vagy usa)?
Figyelt kérdés
2011. márc. 7. 09:27
1/9 anonim válasza:
El. Bár szerintem az USÁba lehet kell vmi különbözeti.
2011. márc. 7. 20:09
2/9 A kérdező kommentje:
akkor mégis mi az a röghöz kötés amivel riogatják az orvostanhallgatókat? olyan is hallottam, hogy vissza kell fizetni a tandijat ha elhagyod az országot...
2011. márc. 7. 20:16
3/9 PT-Daniel válasza:
Ezz lehet, hogy be fogjak vezetni. De utolag ezt a terhet nem rohatjak rad, ha te tanulmanyaid kezdeteben meg nem ezek mellett a feltetelek mellett döntöttel.
Ettöl függetlenül, tenylegesen ajanlom, hogy 1-2 evig dolgozz Magyarorszagon, mert szakmai tapasztalat nelkül külföldön is nehez elhelyezkedni.
Konkretan Angliarol tudom (de ök mindenben kicsit bonyolultabbak, ami az EU-hoz valo viszonyukat illeti), hogy egy nagyon hosszadalmas es faraszto folyamat, mire megkapod mindenre a jovahagyast (akar 3/4 ev).
Sok sikert kivanok!
2011. márc. 8. 14:13
4/9 anonim válasza:
Aham, neked van orvosi diplomád! Amikor még a szakma alap szakkifejezéseit sem ismered. Nem inkább az agent provokateur szakma szabályait akartad kérdezni, mert azt biztosan könnyebben megtanulnád, ahogy már űzöd is.
Kis simlis!
2011. márc. 13. 07:39
5/9 anonim válasza:
Az Unióban minden további nélkül, de az egyes országokban eltérő eséllyel. Rezidensként jó esélyed lehet Angliában, Németországban és Dániában. A németek B típusú hivatalos, A Goethe Institut által elismert nyelvvizsgát kérnek, ha ilyenek van nagyon gyorsan el tudsz helyezkedni. Angliában nem kérnek nyelvvizsgát, az interjú során úgyis kiderül, hogy alkalmas vagy-e RMO-nak (resident medical officer). Szakmai szinten néhány gyakorlati ismeretet (lumbálpunkció, branül felhelyezés, vércsoport-meghatározás, stb.) kérnek számon. A svédek a legnagyvonalúbbak. Ha hajlandó vagy egy általuk nagyon keresett szakmába elhelyezkedni, 4 hónapra Barcelonába küldenek, ahol saját iskolát tart fenn a Svéd Királyság a svéd nyelv alapszintű elsajátítására.
2011. márc. 14. 09:43
6/9 anonim válasza:
Bocs, Amerikáról elfeledkeztem. Kb. ezer kérdéses tesztet (ECFMG) kell kitöltened a budapesti nagykövetségen. Ez két részből áll (fizikum, klinikum), mely külön-külön is elvégezhető. Vizsgadíj 100-150 USD. A bukás aránya kvázi 100%, az amerikaiak ui. egészen másként tanulják az orvostudományt. A ő nyelvezetük is más, sokkal kevésbé aprólékosan a mi porosz típusú tematikánkhoz képest, sokkal gyengébbek az orvosi egyetemeik. Mivel az 1000 kérdés az anatómiától az amerikai társadalom orvostanig mindent felölel, a tesztet valójában csak az USÁ-ban végzettek tudják kitölteni. Míg az Unióban nem szükséges munkaavállalói vízum, Amerikában nagyon is fontos és az ottani kamara (American Medical Association) diszkriminatív politikája miatt csak nagyon kivételes esetben adják meg. Ha nem pontosan a szakmádban akarsz elhelyezkedni (csak pl. boncmesterként), akkor valamivel könnyebb a helyzet. Az ECFMG-t bármikor leteheted.
2011. márc. 14. 09:51
7/9 anonim válasza:
Azt hiszem az utolsó hozzászóló elég hasznos választ adott, köszönjük:) Ment a zöld kéz.
Megkérdezhetem ezekről hol tájékozódtál?:)
2011. márc. 14. 12:48
8/9 A kérdező kommentje:
és mik azok a nagyon keresett szakmák Svédországban?
2011. márc. 14. 13:39
9/9 anonim válasza:
diplomával a gyakorikérdéseken? több intelligenciával rendelkezel szerintem. ez nem kötekedés, hanem most komolyan. nem??
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!