Szerintetek? (véleményt, tanácsot)
Jó estét :) Az a helyzet,hogy ma elgondolkodtam azon,hogy lehet,hogy nem megyek egyetemre/fősulira(ha felvennének se),mert ma már diplomával se lehet elhelyezkedni :S
vagyis nekem sokan mondták,hogy nem sokat ér,inkább a szakmunkás dolgok a jók,de azok meg férfiaknak valók.Ha elvégzem a gimnáziumot úgy gondoltam,hogy kimennék inkább külföldre dolgozni (takarítás,bébiszitterkedés),mert ott jól lehet(legalábbis jobban)keresni.A véleményeteket szeretném erről kérni és azt kérdezni,hogy lehet-e úgy mond "halasztani" egy évet gimi után és csak utána egyetem (vagy,hogy egyáltalán menjek-e egyetemre)? Köszi előre is. 14/L
Nem kötelező az egyetem, akárhány évet halaszthatsz. Van olyan aki 50 évesen iratkozik be mert szüksége van a munkahelyi továbblépésben a diplomára.
És szerintem is jelenleg többet érsz a külföldi munkával, mint hogy lehúzol 3 vagy 4 évet és a végén ott tartasz huszonévesen mint 18 évesen hogy nincs munkád. De addig még van négy év, lehet addig megváltják a világot (tudod, a százmillió új munkahellyel :D).
A helyzet egyszerű a diploma igenis hasznos dolog, csak az a probléma, hogy az emberek lusták. Lusták kitalálni, hogy egyáltalán mi érdekli őket, lusták gondolkodni így kizárják és lenézik a reál tantárgyakat. Végül pedig fogják magukat és elmennek jobb esetben bölcsésznek, vagy elmennek a közgázok büfésebb irányvonalaira, rosszabb esetben pedig elmennek például andragógusnak, aminek az értelmét igazából az se tudta aki egyáltalán kitalálta. Hidd el a mérnökök, után van kereslet. Egy villamosmérnök kezdőfizetése 250 ezer körül van.
A probléma az, hogy az emberbe általánosban és pláne középiskolában ráeröltetik az írtóztató mennyiségű humán tantárgyat, természetesen hatalmas követelményszinttel, aztán csodálkoznak, hogy a fiatalság hülye matekból, meg fizikából.
Látom, hogy a biosz nem a kedvenced, de ha diplomát szeretnél és sok pénzt tudom ajánlani a gyógytornász szakot meg ilyeneket. ezekre nagy a kereslet külföldön.
halasztani mindig lehet.
de amúgy egy jó műkörmöst, egy jó fodrászt vagy kozmetikust is megfizetik rendesen
Köszi a válaszokat. Hát én igazából ilyesmi foglalkozásokon gondolkodom: Humánerőgazdálkodási ügyintéző,Utazási tanácsadó, szervező, idegenforgalmi ügyintéző,Nyelvész,irodalomtörténész,Könyv- és lapkiadó szerkesztő munkatárs,Külkereskedelmi szervező, Pszichológus,Ügyféltájékoztató,Újságíró
ilyesmik,még nem tudom...de más nem is menne,vagy nagyon utálnám...tudom :/ nehéz eset vagyok:S ezekkel mit tudnék kezdeni?
Tanulj!
Én fiatalon nem tettem, most közel a negyvenhez már késő bánat :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!