Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Szerintetek? (véleményt,...

Szerintetek? (véleményt, tanácsot)

Figyelt kérdés

Jó estét :) Az a helyzet,hogy ma elgondolkodtam azon,hogy lehet,hogy nem megyek egyetemre/fősulira(ha felvennének se),mert ma már diplomával se lehet elhelyezkedni :S

vagyis nekem sokan mondták,hogy nem sokat ér,inkább a szakmunkás dolgok a jók,de azok meg férfiaknak valók.Ha elvégzem a gimnáziumot úgy gondoltam,hogy kimennék inkább külföldre dolgozni (takarítás,bébiszitterkedés),mert ott jól lehet(legalábbis jobban)keresni.A véleményeteket szeretném erről kérni és azt kérdezni,hogy lehet-e úgy mond "halasztani" egy évet gimi után és csak utána egyetem (vagy,hogy egyáltalán menjek-e egyetemre)? Köszi előre is. 14/L

2011. febr. 8. 19:03
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem kötelező az egyetem, akárhány évet halaszthatsz. Van olyan aki 50 évesen iratkozik be mert szüksége van a munkahelyi továbblépésben a diplomára.

És szerintem is jelenleg többet érsz a külföldi munkával, mint hogy lehúzol 3 vagy 4 évet és a végén ott tartasz huszonévesen mint 18 évesen hogy nincs munkád. De addig még van négy év, lehet addig megváltják a világot (tudod, a százmillió új munkahellyel :D).

2011. febr. 8. 19:12
 2/10 A kérdező kommentje:
ja jó lenne :D ja van idő..csak szeretem előre megtervezni a dolgokat :D...azjo,hogy bármikor be lehet iratkozni...hát nem tudom még:) mindenesetre köszia választ:) jöhetnek még :)
2011. febr. 8. 19:21
 3/10 anonim ***** válasza:
83%

A helyzet egyszerű a diploma igenis hasznos dolog, csak az a probléma, hogy az emberek lusták. Lusták kitalálni, hogy egyáltalán mi érdekli őket, lusták gondolkodni így kizárják és lenézik a reál tantárgyakat. Végül pedig fogják magukat és elmennek jobb esetben bölcsésznek, vagy elmennek a közgázok büfésebb irányvonalaira, rosszabb esetben pedig elmennek például andragógusnak, aminek az értelmét igazából az se tudta aki egyáltalán kitalálta. Hidd el a mérnökök, után van kereslet. Egy villamosmérnök kezdőfizetése 250 ezer körül van.

A probléma az, hogy az emberbe általánosban és pláne középiskolában ráeröltetik az írtóztató mennyiségű humán tantárgyat, természetesen hatalmas követelményszinttel, aztán csodálkoznak, hogy a fiatalság hülye matekból, meg fizikából.

2011. febr. 8. 20:08
 4/10 anonim válasza:
100%
az attól függ, hogy milyen egyetemre/főiskolára jelentkeztél. egy andragógia vagy kommunikációs menedzser és hasonlókkal lehet, hogy nem mész sokra, de egy orvosi, jogi, közgazdász diploma azért ma is sokat ér. külföldön dolgozni érdemes, ha most úgy érzed, nem tudod mi akarsz lenni, ha nagy leszel, menj el dolgozni, 2-3 év múlva sem késő elkezdeni az egyetemet, plusz a szüleidnek is be tudsz segíteni, ha összespórolsz egy kis pénzt. ha úgy érzed, van elég eszed hozzá, elég talpraesett vagy, szakma nélkül is meg lehet élni, de ártani nem árt, ha bebiztosítod magad egy végzettséggel :) sok sikert!
2011. febr. 8. 21:01
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat.Hát én pont nem szeretem a reál tárgyaakt,nehezebben is mennek,nagyon humán beállítottságú vagyok :SS...az irodalom,a nyelvtan,az angol és az informatika a kedvencem...:/
2011. febr. 10. 19:15
 6/10 anonim ***** válasza:
71%
Menj külföldre, keress pénzt! Ezt kétdiplomás munkanélküliként javaslom neked. :(
2011. febr. 14. 15:43
 7/10 anonim ***** válasza:
A 2 diplomás munkanélkülikre ne hallgass, ennyit tudok javasolni :). Sajnos én reál középsuliba mentem, most meg gürizek, hogy bejussak egy humán szakra. Annyit mondok még, hogy mindig olyan irányba menjél, ami tetszik, ami fekszik neked és amiben 1000-ből te lehetsz az az egy, aki megkapja az állást. Sajnos elég kísérleti jellegű a mostani bolognai rendszer, nem is jó semmire, de hát mit tehet az ember? Csinálja amit tud... 18/F
2011. febr. 14. 16:03
 8/10 anonim ***** válasza:

Látom, hogy a biosz nem a kedvenced, de ha diplomát szeretnél és sok pénzt tudom ajánlani a gyógytornász szakot meg ilyeneket. ezekre nagy a kereslet külföldön.

halasztani mindig lehet.

de amúgy egy jó műkörmöst, egy jó fodrászt vagy kozmetikust is megfizetik rendesen

2011. febr. 15. 04:26
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Hát én igazából ilyesmi foglalkozásokon gondolkodom: Humánerőgazdálkodási ügyintéző,Utazási tanácsadó, szervező, idegenforgalmi ügyintéző,Nyelvész,irodalomtörténész,Könyv- és lapkiadó szerkesztő munkatárs,Külkereskedelmi szervező, Pszichológus,Ügyféltájékoztató,Újságíró

ilyesmik,még nem tudom...de más nem is menne,vagy nagyon utálnám...tudom :/ nehéz eset vagyok:S ezekkel mit tudnék kezdeni?

2011. febr. 16. 17:28
 10/10 anonim válasza:

Tanulj!

Én fiatalon nem tettem, most közel a negyvenhez már késő bánat :(

2011. febr. 18. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!