Menjek állatorvosira? - véleményt és tanácsot szeretnék kapni
Úgy érzem ezt a szakmát életem utolsó percéig tudnám csinálni,mindígis odavoltam az állatokért és a biológiáért. Már oviban lovakat meg kutyákat rajzoltam míg más királylányt meg autót. :)
Azóta is könyveket olvasok kisállatokról, kiállításokra járok, és fújom az összes fajtát, betegséget...stb. Valamint nagyon szeretem az anatómiát és a mikrobiológiát.
Azonban már elvégeztem államilag támogatottan két évet biológián, tehát így már legalább egy évet nekem kellene fizetni (ami nem kis pénz)
Érdemes így még megpróbálni? Nem vagyunk túl gazdagok, a szüleim ezt biztosan nem tudnák finanszírozni.
A másik problémám ami miatt kétségeim vannak, hogy az Eltén is csak olyan megfelelő szintű tanuló voltam, úgyértem 3-4-5öseim voltak.
Nem vagyok egy zseni.
Szorgalomból nincs hiány, csak nem tanulok túl könnyen,ez az én nagy problémám. Bírnám így az állatorvosit? Mennyire lehet ott csúszni és mennyire nehéz,emberpróbáló a képzés, sokan kibuknak?
Nagyon örülnék egy olyan ember válaszának,aki biosz vagy más könnyebb szak után átment állatorvosira, vagy ismeri nagyjából mind a kettőt,de mindenki másénak is. :)
én nem felelek meg a kritériumaidnak, mert nem ezt tanulom, de: én már általános első osztályában megmondtam hogy tanító néni szeretnék lenni. Nos májusban diplomázom. tudom h teljesen más, de azért írtam le, hogy mindent megtettem h az álmomnak eleget tegyek. HA ez esetleg motiválna téged akkor hajrá.
Pénz: diákhitel? próbáld meg esetleg.
Vagy ha nem orvosi, etológus? az állatok viselkedésével foglalkozik. itt is az állatok közelében lehetnél.
Sok sikert a döntéshez!
U.I.: ha meg sem próbálod biztosan nem leszel az ami érdekel. :-)
ELTE biosz 3-4-5 osztályzatokkal ne legyen kétséged: bírni fogod. A bioszos 3-as ott tudom mit jelent, ne kételkedj magadban :)
(vannak vizsgaélményeim elte bioszról, borzalmasak; egy ottani kettes máshol négyest ér)
Amúgy a SZIE lenne a javaslatom, ELTE biosz után felüdülés lesz!
Köszönöm szépen mindkét választ. :)
A 2. választ adótól kérdezném, hogy ennyire könnyű lenne az állatorvosi? Mert vannak akik azt mondják, hogy nagyon nehéz és az egyik legnehezebb (az orvosi mellett) szak.
Vagy ittis inkább a bekerülni nehezebb mintsem bentmaradni dolog áll fenn?
Tény, hogy az eltés biosz is jócskán a "kemény dió"-k közé tartozik, de azt sose mertem feltételezni, hogy esetleg könyebb lenne az állatorvosi mint ez.
Te jártál/jársz mindkettőre vagy csak az egyiket értesülésből ismered?
Nagyon örülnék neki,hogyha tudnál válaszolni még egy-két kérdésemre, hidd el...nagyon nagyon sokat segítenél :)
Mégegyszer köszönöm a bátorítást, biztatást.
Én írtam, hogy az ELTE biosz jó alap. Sajnos az ELTE bioszos vizsgákat ismerem személyesen :(
Többen (volt évfolyamtársaim) mentek el a SZIE-re és ők mondták, hogy a lágymányosi élményekkel és rutinnal felvértezve könnyű volt elérni az átmenő osztályzatot. Tehát amit írtam csak a SZIE-s állatorvosra hallottam és arra, hogy átmenő jegy nem olyan nagy falat.
Azt fontos kiemelni, hogy ELTE biosz4 = SZIE állatorvos2.
Szia!
Én Állatorvosira járok, végzős vagyok, szóval már majdnem végigcsináltam. :)
Szerintem mindenképp próbáld meg! Ahogy olvasom, nagyon értelmes vagy és a jegyeid is tök jók! :) Én sem vagyok zseni, a kitartás mindennél fontosabb viszont.
Meg lehet csinálni csúszás nélkül, eddig én sem csúsztam. Hogy írjak statisztikát is, kb. az évfolyam harmada, negyede csúszik. És csak pár ember volt az én évfolyamomon, aki otthagyta, de úgy tudom, ők is önszántukból.
Ami a fizetést illeti. Felelősséget nem tudok vállalni, de van több ismerősöm az egyetemen, aki tanult máshol. Beírták az előtanulmányokat és nem kellett eddig fizetniük. Szóval van rá esély, hogy neked sem kellene. Ha gondolod, utána tudok konkrétabban kérdezni. Ha meg netán kéne, akkor diákhitel, egyéb hitel. A legfőbb álmodért talán megéri.
Remélem, segítettem valamennyit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!