Mondanátok véleményt a Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnáziumról?
Továbbtanulás szempontjából érdekelne a nappali része. Mennyire vallásorientált? Kötelező-e a hittan, imádkozás, stb?
Meg van-e tiltva a sminkelés, hajfestés, van-e egyenruha? Ehhez hasonló kérdésekre szeretnék választ.
Üdv!
Fél évet tanítottam eddig a Sztehlóban. Bizonyos szempontból még pártatlannak érzem magam, de belelátok már az iskola hétköznapjaiba.
A Sztehlo indulása óta, most a második vezetés van. Az előzőt nem láttam, csak hallomásból ismerem, de úgy tűnt, hogy nem volt népszerű.
Ami most van, az nagyon szimpatikus. A légkör nyitott, rugalmas, jó hangulatú, a vezetésnek sok lelkesítő terve van az iskolával.
Az egyházi iskolák között általában az evangélikus iskolák a legrugalmasabbak. Ahogy én látom, itt nincsenek olyan merev szabályok, mint pár általam ismert katolikus gimnáziumban.
A továbbtanulási arányt nehéz megítélni. Vannak akik hiába jó tanulók, az anyagi vagy családi körülmények miatt nem tanulhatnak tovább. De minden neves budapesti egyetemre kerülnek innen diákok, szóval ha valakinek ez a célja, elérheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!