Külföldön is ilyen baromságokat tanulnak mint mi?
"A szövegszerkesztés lépései"
Tudod hány normális szöveget kell alkotni egyetemen??
Tudod ott nem gondolatjelekkel kell leírni amit tudsz :)
A nyelvtannak tényleg nem sok értelme. Konkrétan SEMENNYI.
Egyedül a helyesírás, meg a fogalmazás a fontos. Az ilyen mondetelemzés, meg mittomén tiszta szánalom... Csak időpazarlás.
Kicsit sokan kognitív disszonálnak itt :)
Különben külföldön is, csak Ny-Eu-ban legalább a felsőoktatásnak van szintje (na ezért kapni fogok). Sajnálom, ha 19 évesen te még elhiszed, hogy az iskola a tudásért van :) Túl kell élni, le kell érettségizni, mellette és utána is arra koncentrálni, ami igazán érdekel. A lényeg inkább ez.
Utolso: szerintem ez nem tanultsag, hanem intelligencia kerdese.
Abban mindenesetre igaza van, hogy rengeteg felesleges stresszt es magolnivalot kapunk. Engem kulonosen a kemia es a biologia egyes reszei idegesitenek. Mindkettot szeretem egyebkent, de amikor mar kevertem a kemenyito kepletet a malatacukoreval, meg a szigma-kotest a pi-kotessel, akkor mar kicsit sok volt...
A nyelvtant egyebkent en nem szidnam, mert idegen nyelvek tanulasahoz eleg fontos. En pont azert ertem, mert jo az erzekem a nyelvekhez.
Előző:
nagyon felkeltetted az érdeklődésemet, írnál még részleteket?
pl. állami suli vagy magán, melyik államban, kisváros-nagyváros-külváros, hol laksz, hogy jutottál ki, szabadidő milyen, meddig maradsz, hány éves vagy, miket tanulsz, milyen hobbikat űzöl ott kint-esetleg milyen újat, barátok meg így mindenféle
Köszi ha írsz :)
:) Persze...
Állami iskolába járok, Cleveland-be. Családdal jöttem ki, nagyszülőkhöz.
Amint mondtam, 8 hónapja, hogy kint vagyok.
Mikor kijöttem, kb 2 hét volt, mire beiratkoztam az iskolába, nagyon lefáradtam, koncentráltam, próbáltam mindent megérteni, de nem ment jól... Beszélni se tudtam annyira. Nyáron röplabdára jártam, de nem voltam jó, így nem jutottam be a csapatba:( Augusztus végén kezdődött a suli, semmi komoly ünnep nem volt, csak az osztályokba mentünk, ismerkedtünk, mind a tanárokkal, mind a diákokkal, a tanárok jellemezték az órát, az elvárásaikat (pl ne késs, csináld meg a leckét) a szünetek 5 percesek, az órák 50 percesek... ha késel, kell egy ún. Pass, amivel a tanárok igazolják, hogy nem lógtál, így nem kerülsz büntibe:)
Minden órádat te választod... nekem kellett amerikai történelem, és egy 2 nyelv magán tanár, aki a külföldi diákoknak segít. Ezen kívül fotót vettem fel (otthon is jártam fotóra, és ugyan annyi idő alatt [fél év] 1!!! képet hívtunk elő, itt minden hónapban van 1 projek ami 24 képkockából áll, neked kell képeket készíteni, a negatívot elő hívni, és a fényképeket is)
Énekkarra is járok, gyerek neveléses órára is (fontos, ha gyerekekkel akarsz dolgozni, és jó mulatság, itt is volt egy elektronikus baba, amit egész nap magaddal cipelsz, sír, kulcsokkal kell kezelni. 3 napig van nálad. videókat nézünk a szülésről, gyerekek viselkedéséről, kórházban is voltunk, a szülésznő bemutatót tartott, babát is behozott, eszközöket körbe adogatta. és idén egy új projekt is volt, a terhes has viselése 3 órán keresztül, hogy átérezd, mit is érez egy állapotos nő ( v 8 pound [nem tom, h mennyi kilóba] vízzel volt töltve, és az alakja is olyan volt. )
Nagyszerű tapasztalatok ezek, mert átéled, látod, nem csak hallod... Mindig az adott témáról kell írni, pl ha videót nézünk, akkor arról.
Drámára is járok a jobb angol tudás érdekében, az is nagy mulatság, előadások vannak (osztályon belül, jegyre) különböző projektek.
Történelem sem nehéz, videót nézünk, neten események után keresünk, leírjuk, beadjuk, ez a jegy...eddig 2 dolgozat volt a fél év alatt...
Ebéd... nos, nem hagyományos menza, hamburger, hot dog, saláta, steak, BBQ-s hús, és a diák igazolványod számával igazolod, hogy az iskola tanulója vagy, anélkül nem lehet venni ebédet.
Study Hall, ahol a házit készíted, ez alvós óra, vagy a könyvtárba lehet menni netezni :P
Félévi vizsgák is vannak, azok jövő7 után lesznek, egy nap 3 tantárgyból, 90 percesek.
Minden évben, a 10.esek, 11., 12.esek írnak egy ún. GT (Graduation Test) [érettségi) én októberben írtam az elsőt, rengeteg segítségi lehetőség, pl korlátlan idő (többieknek 2 óra) szótár, stb...
Ez az igazi érettségi, és 5 tantárgy van: Matek, Olvasás, írás, tudomány, és töri (töri elsőre sikerült, szóval, gyakorlatilag megvan az érettségim:))
Ha mindenből átmegyek, akkor jövőre (évet akartam ismételni a nyelv miatt) diploma osztás, mindenféle tesztelés nélkül:)
Szabad időmben táncra járok, az iskola csoportjába, nem cheer leader!! fellépésekre készülünk, kosármeccs, stb...
Gondolom, elég részletes voltam, ha érdekel még valami, írj :D Biztos kihagytam 1-2 dolgot, de szívesen válaszolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!