Mi mindent kell elintéznem ha egy félévet külföldön szeretnék tanulni?
A lányom iskolájában épp tegnap egyeztettem ez ügyben.Mi is magánúton tervezzük, mert így sokkal olcsóbb. (amit a nyelviskolák szerveznek azok millión felül vannak)
Gyakorlatilag ugyanúgy néz ki a helyzet, mintha Mo-on mennél másik iskolába. A kinti iskolától kell egy papír, hogy fogadnak.
Nem tudom hány éves vagy, hányadikba jársz itthon.
Az én lányom most 9. osztályos. Úgy csináljuk ezt a dolgot, hogy azért a fontos dolgokról itthon se maradjon le, ezért kb. májusban fog kimenni. Akkor itt már majdnem vége a tanévnek. Németországban viszont július közepéig -végéig tart. Tehát 3 hónapig fog kint iskolába járni úgy, hogy itt már le lesz zárva. De ezt időbe jelezzétek az itteni tanároknak, hogy osztályozható legyen előbb. (egy félévben 3 osztályzat kell hozzá. Ha hasonló korú vagy ezt javaslom neked is. 3 hónap is hosszú idő kint, a nyelvtudásod ennyi idő alatt is óriásit fejlődik! És évente megismételhető. A német oktatásról itt egy link, olvasd át! A többi rész is hasznos lehet! Ha van kérdésed szívesen válaszolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!