Doktoranduszként külföldön kutatni? Tapasztalat?
Van itt olyan doktorandusz, aki külföldön kutatott? Mármint nem úgy, hogy eleve nem Magyarországon kezdte, hanem úgy, hogy Magyarországon csinálja a doktoriját, de külföldön is végzett kutatómunkát mondjuk Campus Mundi vagy akármilyen más ösztöndíjjal.
Van értelme? Milyen élmény? Nagyon örülnék személyes beszámolóknak.
Én azért gondolkodtam el ezen, mert még sosem voltam külföldön ösztöndíjjal, de mennék ha lenne lehetőség, szeretnék kicsit megismerni más helyeket és igazából szerintem a kutatásomhoz is talán segítség lenne, mert bár én bölcsész doktorira szeretnék jelentkezni, a téma, amit választottam, az Magyarországon eléggé új és amúgy szakirodalom is lényegesen több van hozzá idegen nyelven.
Még nem vettek fel doktorira, de már a témavezető mondta, hogy vállalja a témavezetést és a doktori iskolánál is jeleztem a szándékom. Folyamatban van a dolog, csak előre érdeklődnék.
Alapszakon meg mesterszakon rengetegen mennek ki külföldre, azért doktoranduszt már nehezebb találni.
Szerintem ennek két esetben van értelme.
- Valami olyasmit kutatsz, aminek helyben van irattára (például egy helytörténeti dolgozatnál), amelyhez ott helyben találsz csak anyagot
- Ha megismerkedsz helyi kollégákkal, bekapcsolódsz az ottani tanszék életébe
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!