Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Németországban egyetemi...

Németországban egyetemi felvételi hogyan zajlik?

Figyelt kérdés

Szia mindenki!

Németországban szeretnék egyetemre menni. Valaki tud linkelni egy oldalt, ahol levan írva, hogy melyik szakra hogyan lehet bekerülni? Illetve ha van valakinek saját tapasztalata ezzel kapcsolatban, szívesen várom a válaszàt.

Köszönöm!

2020. okt. 18. 15:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Németországban teljesen máshogy megy a jelentkezés, mint Magyarországon, nincs központi felvételi, így egységes felvételi követelmények sincsenek. Ezért sem találhattál felvi-hez hasonló oldalt, ha próbáltál keresni.

Érdemes megnézni a választott szakodat indító felsőoktatási intézményeket, ott írnak pontosabb részleteket mind az érettségi eredményekről, mind a felvételi vizsgáról (ha van), mind a szükséges nyelvismeretről és az azt igazoló papírról.

Sajnos ennél többet nem tudok segíteni, információ hiányában.

2020. okt. 18. 15:48
 2/7 A kérdező kommentje:

Néztem már az adott egyetem honlapját de csak azt találtam, hogy milyen nyelvvizsga szükséges.

Köszönöm szépen a válaszodat !

2020. okt. 18. 20:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Leírod ide is, ha nem titok? Másnak is segítség lehet, és hátha (biztos!) elsiklottál a többi információ felett.
2020. okt. 18. 21:00
 4/7 A kérdező kommentje:
2020. okt. 19. 10:55
 5/7 anonim ***** válasza:

A TU München-nél uni-assist-on keresztül kell jelentkezned ( [link]

Menj az uni-assist oldalára és ott megnézheted, hogy milyen kritériumok vannak a szakodra. Sok sikert az uni-assist-tal, többen is pórul jártak vele...

Ezenkívül jól gondold meg Münchent, ha nem annyira jó az anyagi helyezted, akkor inkább mást válassz.

2020. okt. 19. 16:24
 6/7 A kérdező kommentje:

Ismerem Münchent. Tudom, hogy drága város. Köszi a választ.

Ha valaki tud valamit, írjon. Köszi.

2020. okt. 19. 19:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, én most kezdek majd Németországban, ha lenne további kérdésed, írhatsz privátban
2020. okt. 20. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!