Egy közepes külföldi egyetem, vagy egy itteni elit egyetem a jobb választás?
Sajnos annyira azért nem jó a profilom, hogy valami TOP kinti egyetemre felvegyenek, de itthon a Corvinus-ra vagy a BGE-re simán sikerülne.
MSC-ről lenne szó, közgazdasági területen.
Mit jelent a "külföldi"? Szlovákia, vagy USA/Anglia/hasonló? A kettő között nagy különbség van.
Utóbbi esetekben nem is kérdés, ha neked van ilyenre lehetőséged, takarodj kifele és vissza se nézz.
Mi számít közepes egyetemnek?
Amúgy szerintem mindenképpen megéri, mert ha otthon tanulsz, akkor gondolom magyarul tanulsz, azaz minden friss 'cucc' később épül be a tananyagba, mert ugye le is kell fordítani. S pl közgazdaságtanban ez sokat jelenthet.
Én spec Dániában vagyok mesteren (ingyé'), s abszolúte megérte eddig.
A magyar 'top' egyetemek meg sajnos nemzetközi viszonylatban nincsenek sehol se :/ Még ha például egy Corvinus lehetne is, mert van benne potenciál.
De ahogy más is mondta, ha mindenképpen magyarhonban terveznél élni utána, akkor nem feltétlen éri meg a külföldi egyetem. Persze lenne egy komoly angol tudásod, ami nagy plusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!