Külföldön (leginkább Anglia, Dánia, Ausztria, Németország) hogy zajlik egy orvosi egyetemre való felvételi? Mit kel ahhoz teljesíteni?
Angliába, illetve az Egyesült Királyságban, ahhoz hogy felvételt nyerj az erősebb egyetemekre, kell egy personal statement. Ebben írod meg, hogy milyen munkáid és önkéntes munkáid voltak Magyarországon a területen, megfelelő lehet az egyszerű segédápolói munka is... Valamint le kell írnod, hogy miért szeretnél oda járni.
Ezen túl kell egy matek, fizika, biológia, kémia emelt érettségi, minimum 80% felett.
Illetve egy az egyetem által elfogadott magasfokú nyelvvizsga.
Pl. Cambridge, TOEFL, nézz utána hogy az adott egyetem melyiket igényli.
Valamint fizetni kell tudni a tandíjat, vagy felvenni rá diákhitelt.
A Svédországi egyetemeknél hasonló a helyzet.
Csak ott kell egy svéd nyelvvizsga is, mivel svédül oktatnak, ennek fényében nem tudom, hogy angolból elég e egyszerűbb nyelvvizsga, de szerintem nem...
Még annyi, hogy pl. a Karolinska Intézetben ingyen tanulhatsz európaiként, csak nehogx kibukj, mert akkor 42 milliót fizethetsz vissza.
A svéd egyetemeken egyébként rövidebb, 5.5 félévesek a képzések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!