Mik a tapasztalataitok a Don't Panic és a Speak! Nyelviskolákról?
Nem értem mi az hogy egyidejűleg?
Beszéd közben??
Hát igen...
Vagyis ilyen 100% beszédcentrikus órákra járnak és eljutnak középfokig Speakingben, DE nem magyarázzák el nekik a nyelvtani szabályokat (ha kell akkor magyarul), vagy nem értik meg a tanfolyamon, azok csak fossák a szavakat anélkül, hogy komolyabb gondolatokat épkézláb mondatokba HELYESEN ki tudnának fejteni.
Ezzel a módszerrel nem lehet megértetni pl a függő beszédet vagy a perfect gerundot, a műveltető szerkezeteket, vagy a mondat inverziót.
Csak ha EL VAN MAGYARÁZVA (ha kell, akkor magyarul, a megértés az első, nem az hogy angolul adom elő a magyarázatot mert az olyan király dolog). + be van gyakoroltatva mechanikusan, majd önállóan.
#13 Az neked miért jó, ha egyfolytában mantrázod a h.lyeségedet, amikor oda lehet menni, ki lehet próbálni kockázatmentesen, és ha úgy döntesz, hogy mégse érdekel, akkor szépen visszaadják a pénzedet?
Tiszta úgy viselkedsz, mint a hívők, akik amikor szembe jön a valóság, nem ám megtapasztalják, megpróbálják megérteni, hanem inkább kussolnak a sarokban és gajdolnak tovább, rendíthetetlenül.
Azt hiszed, hogy attól lesz valami igaz, hogy sokszor leírod? Hát nem.
Ebben a szakmában dolgozom, és k****rvár@ értek hozzá, ok?
Tudom mit beszélek.
>>Ebben a szakmában dolgozom, és k****rvár@ értek hozzá, ok?<<
Ja, hogy ez érv? Én meg KÉTSZER olyan régóta dolgozom a szakmában, tehát nekem van igazam. Bee!
Tiszta olyan debil módon érvelsz, mint az óvodások. :D
Én sokáig jónak gondoltam, de aztán kipróbáltam a módszer egy hasonló nyelviskolában. A tanár külföldi volt, így egy magyar szó sem hangzott el órán. Jelenleg alapfokon vagyok, így egy haladó szintű tanfolyamra mentem el, de az első nap végén alig vártam, hogy vége legyen végül ott is hagytam. Én azon a szinten vagyok, ahol még szükségem van a nyelvtani magyarázatokra, de a tanár csak mondta, kérdezett, mondta, mondta. Amit mondott annak jó, ha az 50%-át értettem, bár ki tudtam találni, hogy mire gondol de borzasztóan leszívta ez az energiámat. Olyan volt, mintha egy filmet néznék felirat nélkül. Beszéd közben a táblára felírt néha hibásan elhangzott mondatokat és így próbálta elmagyarázni, hogy az adott szó rossz helyen van vagy rossz az igeidő, stb.
Azoknak kiváló lehet, akik már tisztában vannak a nyelvtannal és megvan a megfelelő szókészletük, de nem mernek vagy nem tudnak megszólalni, viszont a passzív tudásuk megvan. Esetleg annak is el tudom képzelni, aki szeretné gyakorolni az angolt, de nincs kivel. Viszont kezdőknek, haladóknak (A1-2,B1 szint) én nem ajánlom.
Huh milyen harc lett :) Lehet elkeserítek mindenkit, de valahol minden hozzászólónak igaza van egy kicsit.
Én járok jelenleg is ebbe az iskolába. 10 évvel ezelőtt megszereztem a középfokú nyelvvizsgám, de normálisan akkor sem és azóta pláne nem tudtam beszélni.
Az elmúlt néhány hónap alatt olyan mondatok jöttek ki a számon, hogy csak lestem. Ez soha senkinek nem sikerült előtte. Nem állítom, hogy minden mondatom helyes, sőt de ha elkezdesz random szavakat pakolni egymás mögé minden nyelvtan nélkül az itteni tanárok sem kezdenek el bólogatni, hogy jó van ügyes vagy. Kijavítanak, nem minden piszlicsáré hibát, de javítanak.
Egyébként az órákon van nyelvtanozás, minimális, de van. Általában egy topic valamilyen nyelvtani szerkezet gyakorlása köré van felépítve, de tény: nem kezdünk el az órán írásos feladatokat megoldani, meg teszteket kitölteni, nagyon nem klasszikus nyelvtanítási módszer.
Én azt mondom, hogy a legjobb ha jársz beszédközpontú angol oktatásra (nem feltétlenül ide) és mellette otthon nyelvtanozol, mert az új nyelvtani dolgokat be kell gyakorolni, ahhoz kevés ez az iskola, de a többi is.
Ez a módszer messze van a tökéletestől, de itt tanultam meg körülírni szavakat, amiknek nem tudom az angol megfelelőjét, már pedig a korábbi 'beszéd lefagyásaim' abból adódtak, hogy nem tudtam az adott szót, akkor inkább meg sem szólaltam. Ez az én életemben óriási áttörés.
Egyébként a gondolataim végére: a világ 99% úgy beszéli a saját anyanyelvét, hogy közben halvány lila gőze sincs milyen nyelvtani szerkezetet használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!