ez a helyes,Németországban éltem,párom német, úgyhogy 100%!!!!!!
2008. nov. 7. 08:09
12/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítő válaszokat:) És nem, nem feladathoz kell..:P
2008. nov. 7. 11:41
13/22 anonim válasza:
Bis uns der Tod scheidet/trennt. (egy nyelvtanár)
2008. nov. 8. 08:07
14/22 anonim válasza:
én voltam az utolsó előtti válaszoló,a nyelvtanár válasza biztos h.nem jó,az uns nem lehet a bis után...én fenntartom a válaszomat,de megkérdeztem még egy német ismerőst a férjemen kívül, ő is az én verziómat tartja helyesnek....nem kötözködni akarok,de segíteni a kérdezőnek.
2008. nov. 8. 08:56
15/22 anonim válasza:
csak segíteni-t akartam írni az előbb...:-)
2008. nov. 8. 08:57
16/22 anonim válasza:
Csak muszáj megvédenem a nyelvtanárt (még maguk a németek sem tartják be sokszor a nyelvtani szabályokat - mint ahogy mi se követjük mindig a magyar nyelvtan szabályait...), van egy olyan mellékmondati szórendi szabály, hogy a személyes névmás (uns) minden más mondatrészt megelőz - még az alanyt (der Tod) is!
2008. nov. 10. 12:23
17/22 anonim válasza:
Megkérdeztem számtek-angol tanár lányomat + németből felsőfok, hogy a nyelvtani szabályok szerint melyik jó? Bis uns der Tod scheidet !! …Egy példa: másfél éve Bécsbe mentem egy „perenkívülire” , két ügyvéd+alperes. Vittem a lányomat, mert nekem csak német közép van, és persze villogni is akartam a lányommal. Nyertünk ! Bécsi ügyvédem azt mondta, hihetetlen, hogy egy külföldi képes ennyire ismerni és alkalmazni a német nyelvtani szabályokat!
Nekem legjobban az előttem válaszoló szövege tetszett, bizony a németajkúak többsége se tartja be. Üdv
2008. nov. 13. 11:47
18/22 anonim válasza:
én voltam a "Bis der Tod uns scheidet" mellett,vszínűleg az előttem kettővel szólónak van igaza. igazából nincs túl nagy jelentősége,és az anyanyelvűek se tartják be a szabályokat mereven...a német párom is elismeri ezt...szóval akármelyiket is használod,nem fogsz nagyot tévedni...nem ezen fog múlni a sikerességed:-)
2008. nov. 13. 15:57
19/22 anonim válasza:
felejtsd mar el a "nemet ferjecskem" ki kivancsi ra? a valaszt ird le..
"csak azt mondd amit kerdeznek" ...nem hallottad meg?! gyoker..
2008. nov. 13. 22:01
20/22 anonim válasza:
az utolsó válaszolónak: már válaszoltam a kérdésre, a rokoni mkapcsolattal pedig csak alá szerettem volna támasztani a válaszom helyességét.köszönöm a felőled irányuló 'tiszteletet'...a kérdezőnek bocs a z offolásárt..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!