Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi a véleményetek az orosz...

Mi a véleményetek az orosz nyelvről?

Figyelt kérdés

Nehéz, könnyű, kell-e hozzá nyelvérzék, magántanár kell-e hozzá.

Mennyire nehéz az írást elsajátítani.

2017. nov. 7. 16:05
 1/2 anonim ***** válasza:
83%

Nekem jó nyelvérzékem van(18 évesen már volt angol és német felsőfokúm, tanultam franciát is), de így is nagyon nehéz nyelvnek gondolom. Az írással annyira nincs gond, azt hamar megszokod, de a nyelvtan nagyon bonyolult, sok eset van, minden igének 2 alakja van, és mindkettőnek totál más a ragozása(és más helyzetekben is kell használni őket), ezenkívül minden szóban máshol van a hangsúly és lényegében csak úgy értelmes a szó, ha a hangsúlyt is tudod. Úgy általában véve baromi hosszú szavaik vannak, amiket épp ezért nehezebb is megjegyezni. Gyakorlatilag évek kellenek ahhoz, hogy úgy tudj elmondani egy mondatot, hogy nem vétesz benne nyelvtani hibát. Én 1,5 éve tanulom és szoktam levelezgetni egy orosz sráccal, de tényleg nagyon elkeserítő, hogy folyton ki kell javítania, mert annyi mindenre oda kell figyelni, hogy rengeteg gyakorlás kell, mire helyesen tudsz beszélni...pedig én már B1-B2 szint között vagyok, de még így is! Szóval rengeteg szorgalom és kitartás kell hozzá.

De ha szereted a kihívásokat és tetszik a nyelv meg az orosz kultúra, akkor hajrá, én egyáltalán nem bántam meg, hogy elkezdtem tanulni, sőt imádom, csak tényleg rengeteg tanulást igényel :) Viszont annál nagyobb lesz az öröm, mikor már profi leszel.

2017. nov. 7. 17:04
 2/2 anonim ***** válasza:
48%

Most láttam egy filmet orosz maffiózókról.

Azt nem kívánom senkinek.

2017. nov. 7. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!