Orosz nyelvről mit tudtok?
Figyelt kérdés
Minden érdekelne: nehézség, hangzása, mennyire érdekes, egyszóval minden:D2009. ápr. 10. 13:21
1/9 anonim válasza:
én hat évig tanultam oroszul,a hangzása szerintem tök jó.A szavaknak ugyan úgy van nemük mint a német nyelvben.A betűket nem nehéz megtanulni,és szerintem gyönyörűen lehet oroszul írni.van egy pár nyelvtani szabály,ami furcsa lehet elsőre,de szerintem nem a legnehezebben megtanulható nyelv.Szóvál szerintem HAJRÁ!
(egyetemre mész,kitaláltam?)
2/9 A kérdező kommentje:
nem, még nem megyek egyetemre:D
2009. ápr. 10. 13:47
3/9 A kérdező kommentje:
köszi a választ amúgy:):)
2009. ápr. 10. 13:47
4/9 anonim válasza:
3 éve tanulok oroszt, és szerintem nagyon nehéz. Nekem túl sok a szabály amit meg kell tanulni is és fejben tartani, minden nemben, időben más végződés, vagy akár teljesen más szót kell írni. A betűket könnyű megtanulni, viszont írni nem könnyű, ha diktálnak vagy ilyesmi, mert szokszor már hallasz, vagy nem tudod, hogy kelle-e lágyítójel... Egyidő után amikor stabilan megy az írás, akkor előfordulhat, hogy egykét betűt összekverhetsz és magyar órán oroszosajn akarod írni oroszon meg magyarul, pl ilyen az m, a p meg az n nálam. Ez zavaró. Hangzása érdekes, nekem kissé nem is tudom, nem olyan finom... De meg lehet szokni, nekem tetszik. Nekem nagyon tetszene, de a sok szabály miatt végül is nem szerettem meg, mert nekem túl sok, és mindig stresszelek... Külön végződése van a mellékneveknek, főneveknek, minden nemnek, minden esetnek, neked kell kitalálni, hogy melyik esetet alkalmazd stb. Szóval emiatt jobban szeretem az angolt, de ettől függetlenül egy különleges nyelv, sokan beszélik, szóval csak ajánlani tudom!
5/9 anonim válasza:
Én imádtam tanulni! Eleinte nagyon nehéz, de amikor megtanulsz álmodból felkeltve is ragozni, onnantól már élvezet tanulni! :) Nekem már nem idegen a hangzása, és tolmácskodás során sok olyan orosszal találkoztam, akik igazán szépen beszéltek, nem olyan durván.
6/9 anonim válasza:
Én 4 évig tanultam a gimiben és nagyon szerettem. Szerintem egy új világ nyílik meg mikor azt tanulod. Nagyon érdekes, és nem tudom, nekem annyira nem tűnt nehéznek. Szerintem a szabályok egyértelműek, persze nem mind, de azokat meg pont azért jegyzed meg, mert érdekes. Márcsak a betűkért is érdemes elkezdeni tanulni, gyönyörűen lehet írni. Nameg egy idő után megértesz egy csomó lengyel...stb.szót, mert egy nyelvcsalád. Sok sikert és kitartást hozzá!:D
7/9 tade válasza:
Szia. Szerintem nem eppen a dallamos nyelvezetrol hires az orosz nyelv :) Bar en beszelek szlovakul, tehat nekem nem jelentett gondot, mivel a szabalyok ugyanazok,mivel szlav nyelvcsaladhoz tartozik, csak a szavak jelentese valtozik. De vannak szavak, amiket ha beszelsz szlovakul megerted. Pl. szlovakul (ugy irom, ahogy ejtik) - lany - gyevcsa. Oroszul - gyevocska. hasonlo nylev. En sajna csak 1 evig tanultam, mert utanna kikoltoztem Olaszorszagba. De amugy szivesen tovabbtanulnam.
8/9 anonim válasza:
Én egy félévig tanultam, de elég is volt belőle!
9/9 anonim válasza:
Én 2 éve tanulok oroszul, és hihetetlenül szeretem. Szerintem szép a hangzása. A nyelvtanban van pár furcsaság, amit nehéz megszokni, de ha megszoktad már megy az egész.
Szerintem megéri tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!