Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Orosz nyelvről mit tudtok?

Orosz nyelvről mit tudtok?

Figyelt kérdés
Minden érdekelne: nehézség, hangzása, mennyire érdekes, egyszóval minden:D
2009. ápr. 10. 13:21
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

én hat évig tanultam oroszul,a hangzása szerintem tök jó.A szavaknak ugyan úgy van nemük mint a német nyelvben.A betűket nem nehéz megtanulni,és szerintem gyönyörűen lehet oroszul írni.van egy pár nyelvtani szabály,ami furcsa lehet elsőre,de szerintem nem a legnehezebben megtanulható nyelv.Szóvál szerintem HAJRÁ!

(egyetemre mész,kitaláltam?)

2009. ápr. 10. 13:27
 2/9 A kérdező kommentje:
nem, még nem megyek egyetemre:D
2009. ápr. 10. 13:47
 3/9 A kérdező kommentje:
köszi a választ amúgy:):)
2009. ápr. 10. 13:47
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
3 éve tanulok oroszt, és szerintem nagyon nehéz. Nekem túl sok a szabály amit meg kell tanulni is és fejben tartani, minden nemben, időben más végződés, vagy akár teljesen más szót kell írni. A betűket könnyű megtanulni, viszont írni nem könnyű, ha diktálnak vagy ilyesmi, mert szokszor már hallasz, vagy nem tudod, hogy kelle-e lágyítójel... Egyidő után amikor stabilan megy az írás, akkor előfordulhat, hogy egykét betűt összekverhetsz és magyar órán oroszosajn akarod írni oroszon meg magyarul, pl ilyen az m, a p meg az n nálam. Ez zavaró. Hangzása érdekes, nekem kissé nem is tudom, nem olyan finom... De meg lehet szokni, nekem tetszik. Nekem nagyon tetszene, de a sok szabály miatt végül is nem szerettem meg, mert nekem túl sok, és mindig stresszelek... Külön végződése van a mellékneveknek, főneveknek, minden nemnek, minden esetnek, neked kell kitalálni, hogy melyik esetet alkalmazd stb. Szóval emiatt jobban szeretem az angolt, de ettől függetlenül egy különleges nyelv, sokan beszélik, szóval csak ajánlani tudom!
2009. ápr. 10. 14:02
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én imádtam tanulni! Eleinte nagyon nehéz, de amikor megtanulsz álmodból felkeltve is ragozni, onnantól már élvezet tanulni! :) Nekem már nem idegen a hangzása, és tolmácskodás során sok olyan orosszal találkoztam, akik igazán szépen beszéltek, nem olyan durván.
2009. ápr. 10. 14:48
 6/9 anonim válasza:
100%
Én 4 évig tanultam a gimiben és nagyon szerettem. Szerintem egy új világ nyílik meg mikor azt tanulod. Nagyon érdekes, és nem tudom, nekem annyira nem tűnt nehéznek. Szerintem a szabályok egyértelműek, persze nem mind, de azokat meg pont azért jegyzed meg, mert érdekes. Márcsak a betűkért is érdemes elkezdeni tanulni, gyönyörűen lehet írni. Nameg egy idő után megértesz egy csomó lengyel...stb.szót, mert egy nyelvcsalád. Sok sikert és kitartást hozzá!:D
2009. ápr. 10. 15:21
 7/9 tade ***** válasza:
100%
Szia. Szerintem nem eppen a dallamos nyelvezetrol hires az orosz nyelv :) Bar en beszelek szlovakul, tehat nekem nem jelentett gondot, mivel a szabalyok ugyanazok,mivel szlav nyelvcsaladhoz tartozik, csak a szavak jelentese valtozik. De vannak szavak, amiket ha beszelsz szlovakul megerted. Pl. szlovakul (ugy irom, ahogy ejtik) - lany - gyevcsa. Oroszul - gyevocska. hasonlo nylev. En sajna csak 1 evig tanultam, mert utanna kikoltoztem Olaszorszagba. De amugy szivesen tovabbtanulnam.
2009. ápr. 10. 22:55
 8/9 anonim ***** válasza:
38%
Én egy félévig tanultam, de elég is volt belőle!
2009. szept. 18. 18:43
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én 2 éve tanulok oroszul, és hihetetlenül szeretem. Szerintem szép a hangzása. A nyelvtanban van pár furcsaság, amit nehéz megszokni, de ha megszoktad már megy az egész.

Szerintem megéri tanulni.

2009. szept. 18. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!