Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit tudtok az észt nyelvről?

Mit tudtok az észt nyelvről?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 22. 15:29
 1/2 anonim válasza:

Az észt a magyarnak távoli rokon nyelve, közös múltunk meglepően gazdag. Több helyen találkozhatunk magyar honfitársainkra emlékeztető nyomokkal (pl. Bornemissza János)

Európa egyik legrégebben azonos helyen lakó népe. Lakóhelyük írott történelmük kezdete óta mit sem változott, A mai Észt Köztársaság felölelte területnek tehát őslakosai.

Ma közel 1 150 000 észt él a világon. 90%-uk az anyaország, az Észt Köztársaság területén.

Észtország 1991-ben lett független. Fővárosa: Tallin.

Én nem is a nyelvről, hanem inkább az észtekről írtam, de remélem kielégítő. :P

2009. máj. 9. 08:55
 2/2 anonim ***** válasza:
egy észt lánnyal laktam együtt a koliban fél évig, aki magyarul tanul. annyit tanultam meg tőle hogy a jó éjt az úgy van, hogy "head ööd". az "öö" az éjszaka :)
2010. márc. 19. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!