Miket tudtok mondani a TELC nyelvvizsgáról?
Mik a tapasztalatok, vélemények? A középszintű nagyon nehéz?
Köszönöm a válaszokat! :)
Ok,írom:először is ,szeretném leszögezni,hogy én az angolt már vagy 6-7 éve tettem le 6.-os koromban kb és azóta lehet,hogy változott.
Az angol ilyen volt:könnyű írásbeli,lazán kötött beszélgetés ami elvileg random témájú de természetesen mint mindig,szabadon terelődik és számomra örökké nehéz hallásértés.Az angolt szerintem könnyű megtanulni még kis érzékkel is.Hibátlan lett a vizsgám.A németet később kezdtem és ugye nehezebb nyelv is.Ott is volt írásbeli ugye a feladatsor meg a levél aztán hallásértés igaz-hamis és végül az ÁLTALAD KIVÁLASZTOTT téma amit meg is tudsz előtte beszélni a pároddal,mert névsor alapján ki lehet következtetni,hogy ki lesz az.Felméritek egymás képességeit és megbeszélitek az egymásnak felteendő kérdéseket a másik témájáról.Ez tök jó szerintem a német TELC-ben.Ezek sokat segítettek aztán még a szóbeli része az egyik ott odaadott témáról olvasás után való beszélgetés a társaddal és utána szintén a társaddal egy programot kell tervezni egy szintén ott kiadott szituációhoz.
Alapvetően azért vannak különbségek és a német vizsga sok könnyebbsége nélkül talán meg sem lenne a vizsgám,igaz,elég szorosra sikerült a ponthatárom ^^.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!