Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » ÖSD nyelvvizsgáról valaki...

ÖSD nyelvvizsgáról valaki valamit tudna mondani?

Figyelt kérdés
ÖSD-re szeretnék menni németből,valahogy azt találtam a legegyszerűbbnek.de nem tudom,hogy azt elfogadják-e az egyetemen a pontszámításkor.
2011. ápr. 27. 15:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Elfogadják ugyanúgy, mint a TELCT-et vagy az ECL-t.
2011. ápr. 27. 18:54
 2/6 anonim ***** válasza:

Minden ismerősöm, aki úgy tanult meg németül, hogy kijárt Ausztriába dolgozni, az ÖSD-re ment.

Sőt, van ismerősöm, akit Origón meghúztak, de ÖSD-n átment, pedig osztrák férje van, akitől a nyelvet tanulta.

Én nem tudom hol van a nyelvvizsgák között különbség, de ha tudsz beszélni, akkor irány az ÖSD! :)

Én azt hallottam, hogy a szókincsre eléggé rámennek.

Egyetemen is elfogadják, barátnőm csak az egyetem miatt csinálta meg a nyelvvizsgát. (ÖSD-t ugyebár)

2011. máj. 1. 10:38
 3/6 anonim ***** válasza:
igen elfogadják pontszámításkor, amugy meg csak ajánlani tudom németből ez a legegyszerűbb nyelvvizsga mert jól begyakorolhatók a tipusfeladatok, szal hajrá
2011. máj. 1. 12:47
 4/6 anonim válasza:

nemrég csináltam ÖSD-n a köépfokút, nem volt kirívóan nehéz (sokan az egyik legkönnyebb nyelvvizsgának mondják) 60%tól megvan, nekem 80 lett pedig nem vagy német géniusz. hamar kijavítják (nekem 5 nap alatt megjött az eredmény) ami jó, mert van, ahol akár 1 hónapot is várni kell.

az írásbeli részben olvasásértés van (1 A/4es tömör szöveg + 5 db ABC kérdés; címhozzárendelős feladat; egy szöveg oldalából 2 cm-t levágtak, be kell írni 2-3 betűt; egy levél amiből 10 szót kihagytaj (prepozíciók, vonzatok, névelől, sich-es névmások) azt kell beírni) magnó (2 feladat, egy igaz-hamis és egy kiegészítős) és levél (egy panaszlevél + egy kifejtős, utóbbinál 3 témakörből választhatsz) a szóbelin szülőváros bemutatása, érvelés, képelírás. 1- vagy 2nyelvű gépelt szótárt végig használhatsz

2011. máj. 2. 10:25
 5/6 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek a bőséges válaszokat

egyenlőre a szavakkal még kicsit hadilábon állok,de remélhetőleg júl. 30ig,napi 20 szó megtanulásával ezen nagy mértékben lehet majd változtatni :) :)

2011. máj. 3. 13:33
 6/6 anonim válasza:

a szavaktól én is féltem egy kicsit, de nem nyugi nem lesz semmi gáz! szótárt végig használhatsz (persze nyilván nincs értelme minden 2. szót kilapozni) a szöveg(ek) direkt úgy van(nak) megcsinálva, hogy ne érts mindent. a szóbelin pedig nem gond ha átlagos a szókincsed.

(ha engem kérdezel én középszótárt ajánlok: a kicsi nem elég a nyelvvizsgához, viszont egy nagy szótár túl sok, és sokáig tart lapozgatni)

2011. máj. 4. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!