Mi a véleményetek a francia, orosz, olasz, spanyol nyelvről?
Hát ja, ha a hasznosságot nézzük akkor orosz is lehet. Bár én nem azt javasolnám. A spanyol meg az olasz is szép, de nem mész velük olyan sokra.
Én a franciát javasolnám, mert hasznos is és a német meg az angol után szerintem jó lenne. Az angollal több közös van bennük, csak a kiejtésre meg a nyelvtanra kell ráérezni és utána már jól megy. Sok hasonló szó van, amikből tudsz következtetni a jelentésre. :)
Pl.: kaland= adventure (angol)
aventure (francia)- kiejtése: ávantűr
Arról nem is beszélve, hogy szerintem nagyon szép nyelv. :)
én még csak 10.-es leszek 3 nyelvvel
1.angol
2.német
3.spanyol
félek egy kicsit hogy besokallok, de a mai világban...
én az olaszt vagy a spanyolt mondanám mert annyira hasonlít a két nyelv hogy bármelyiket is kezded el akkor a másik már kb 1 év alatt meglessz és így két legyet ütsz egy csapásra
Nézd az oroszt, és a spanyolt nem szeretem, a francia közömbös, de én eddig angolt, és olaszt tanultam. Nagyon jól elvagyok ezzel a két nyelvvel, sok olyan szót találni bennük ami hasonlít, nekem könnyen megy, mert szeretem.
Az egyik franciás hozzászóló "kaland" szavára: ugye angolul Adventure olaszul Avventura (ávventúra), nemcsak ott hasonlatos. Az Isten hozott nagyon jó példa: Welcome - Wilkommen - Bienvenue - Benvenuto stb.
Az viszont igaz, hogy sok az olasz túrista, sok olasz képviseletű cég van itt, szóval szerintem ha jól csinálod ezzel a két nyelvvel boldogulni fogsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!