Melyik nyelvet érdemes tanulnom?
Figyelt kérdés
BGFen turizmus-vendéglátás szakon fogok tanulni szeptembertől. Melyik nyelvet érdemes el kezdenem tanulni az angol és német után? Francia, olasz, spanyol, orosz?? Előre is köszönöm a válaszokat! ;)2012. aug. 1. 14:07
1/9 anonim válasza:
Orosz vagy francia, nem tudom melyik nyelvet tudod jobban az angolt vagy a németet. Amennyiben az angolt akkor a franciát érdemes elkezdeni, bár készülj fel hogy ezzel a nyelvvel szart se fogsz érni. Ha a németet tudod jobban, akkor az oroszt mindenképpen és ezzel aztán, ha megtanulod rendesen, bárhol fogod tudni használni (munkában). A német-orosz az baromira keresett nyelvpár, külföldön akár az egyik vagy mindkettő. Én csak két nyelven tudok (angolul és németül), de ezeken úgy hogy üzleti és C2 típusú diplomám is van.
2/9 anonim válasza:
Sőt! Hozzá kell tennem, bár ez már 3-4 hónapja volt kint nálunk Berlinben, hogy kerestek oroszul tudó (komolyan tudó) embert a vállalathoz. Ezt az állást már betöltötték itt kint, de csak hogy tudjátok. Egy olyan ember ez, aki megkapta ezt az állást, hogy németül makogni képes mondatokat, de oroszul nagyon jól tud (talán anyanyelve is az?). Fizetése nem akarok hazudni, de ha jól tudom 2100-2300€ között volt. Furcsálltuk is, hogy ennyit kap, bár a mi 3-4 ezer eurós fizetésünk mellé ez se semmi (mérnök vagyok kint).
3/9 A kérdező kommentje:
angolból van felsőfokúm, németből közepem, de tervezem még ebben az évben a felsőfokút is. őszintén szólva sokkal jobban szeretem az angolt, de a német is elmegy :) hmmm akkor lehet, hogy mégiscsak az orosznál maradok...
2012. aug. 1. 15:26
4/9 anonim válasza:
Én elkezdtem tanulni, de sajnos abba kellett hagynom a munka miatt. Hogy is mondjam. Az első 2-3 hónap az ábécé tanulásával nagyon felhúzott de utána már csak szó szerint szavakat kellett tanulni, mert a nyelvtan valahogy olyan németes.
5/9 anonim válasza:
Ne is hallgass az előzőre! Én négy éve kezdtem tanulni gimnáziumban, ha nem fektet bele az ember annyi energiát, akkor is 2-3 hét alatt meg lehet úgy tanulni. A nyelvtan se németes, mondhatni, hogy a szórendet gyakorlatilag szabadon variálhatod (ezt maga az orosz tanárom mondta, aki nem mellesleg némettanár is). Vannak benne nehéz részek, például a befejezett igeszemlélet, de nekem sokkal könnyebben ment, mint a német
Orosz: 4 év tanulás= B2-s nyelvvizsga, 95%-s érettségi
Német: 8 év tanulás= B2-s nyelvvizsga, 82%-s érettségi
Úgyhogy csak azt tudom tanácsolni, hogy vágj bele az oroszba. :)
6/9 A kérdező kommentje:
úgy lesz! :) köszönöm! :))
2012. aug. 2. 12:27
7/9 anonim válasza:
Igen az előbbinek kicsit igaza van. A szórend bárhogyan variálható én is ezt akartam kifejezni, de igen túlzás a nyelvtan teljes hasonlósága. Orosz nyelvtan könnyebb sokkal. Én csak bátorítalak az oroszra! :D
8/9 anonim válasza:
szia, én is most fogok kezdeni, csak KKK-n. Én is az oroszt fogom választani. A német nem tetszik, franciát tanultam egy évig, de borzalmas volt, nem állt a nyelvemre, nem ment, utáltam. Az orosz és spanyol között gondolkoztam, aztán úgy voltam vele, hogy spanyolok válságban vannak, orosz nyelvet mindenhol keresik, mert kissé hiánycikk. szóval orosz:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!