Attól függ, hogy melyik országba akarsz menni dolgozni. Egyébként az angol és német. Ha mérnöki szakmát választasz (főként gépészmérnök, közlekedésmérnök) a német nagyon jó az angol után mert Magyarországon nagyon sok autóipari és egyéb ipari cég német, ahol az angol mellett általában a német is követelmény.
Ha nem mérnök akarsz lenni, akkor az angol mellett szerintem válaszd azt, amiben lehetőséget látsz.
2012. aug. 23. 13:01
2/9 A kérdező kommentje:
német és angol kipipálva, egy harmadik nyelvre gondoltam :)
2012. aug. 23. 13:08
3/9 anonim válasza:
Olaszt/Spanyolt szerintem nem éri meg...az oroszt vagy a franciát választanám.
2012. aug. 23. 14:43
4/9 anonim válasza:
Orosz,vagy ha lenne valami arab,akkor estleg azt.
2012. aug. 23. 15:32
5/9 anonim válasza:
orosz vagy francia, olasz és spanyol felejtős szerintem...
2012. aug. 24. 17:07
6/9 anonim válasza:
francia vagy olasz, de inkább az olasz, mert az országban sok a túrista, meg az olasz képviseletű cég. Az egész attól függ mit akarsz dolgozni!?
2012. aug. 25. 23:07
7/9 anonim válasza:
Spanyol vagy francia.
Mindkét nyelvet nagyon sok országban beszélik. Emelett mindkettõ olyan nyelv, amit érdemes megtanulni. A spanyolt azért, mert könnyü, a francia már annál nehezebb, de nagyon szép a hangzása.
Nem tudom, ma mire mennél az olasz vagy orosz nyelvvel... Egyik sem olyan nagy durranás, még talán az olasz az orvoslás miatt elterjedt is (gondolom, biztos köze van a latinhoz), de az orosz max. csak hobbinyelvnek jó.
2012. szept. 1. 11:16
8/9 anonim válasza:
Ne dőljetek be annak, hogy a spanyol könnyű, mert nem igaz (20 éve foglalkozom vele). Csak azért pedig sosem érdemes egy nyelvet megtanulni, mert könnyű.
2012. szept. 1. 21:14
9/9 anonim válasza:
Az orosz a gazdaságban válik egyre fontosabbá, az olasz pedig a Magyarországon lévő olasz cégek és a turisták miatt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!