Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyen idegennyelvet lenne...

Milyen idegennyelvet lenne érdemes tanulnom? 12/L

Figyelt kérdés
Jelenleg angol tanulok (6. osztályos vagyok), és szeretnék valami mást is. Az angol egész jól megy, negyediktől kezdtem el komolyabban tanulni és azóta csak ötöseim vannak belőle. Németet nem szeretnék tanulni (elnézést a szóismétlésért). Annyira hülyén hangzik és a tanár is idegesít, aki tartja..
2012. márc. 12. 15:41
 1/8 anonim ***** válasza:
36%
Elvileg a franciának van jövője. Én mondjuk ha választahtnék biztos spanyolba vágnék bele, könnyen át lehet utána csapni az olaszba vagy a portugálba utána és nem olyan nehéz nyelv. Ha viszont nagyon előregondolkodó vagy ess neki az orosznak.
2012. márc. 12. 15:54
 2/8 anonim ***** válasza:

Én harmadik nyelvnek kezdtem el a spanyolt, és mondhatom, hogy angol után nagyon könnyű! A mondatszerkesztési mód és még a szavak is nagyon hasonlóak.

A spanyol nagyon hasznos nyelv is, hiszen az egyik legelterjedtebb nyelv.

A francia is hasznos persze, az unióban főleg.

A németet is mondanám, de azt kizártad, úgyhogy olyat ne tanulj, amit nem szeretsz. :)

Ez esetben a helyedben a francia és a spanyol közül választanék.

2012. márc. 12. 15:59
 3/8 anonim ***** válasza:
Én is.
2012. márc. 12. 16:02
 4/8 anonim ***** válasza:
Én is a Spanyolba vagy a Franciába vágnék bele. Én mondjuk angolt tudom a legjobban illetve még németet is tanulok kevésbé jól. Jövőre fogom elkezdeni tanulni az oroszt, persze csak akkor ha sikerül az angol nyelvvizsgám :)
2012. márc. 12. 16:07
 5/8 anonim ***** válasza:
francia,spanyolt választanék én is a helyedben,... egy felvetés: mi lenne,ha együtt tanulnánk? Én is most kezdeném,és jó lenne egy partner,akivel lehet beszédet gyakorolni,kikérdezni egymástól a szavakat,nyelvtant,ilyesmi... Érdekelhet téged ez?
2012. márc. 12. 16:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha nagyon előrelátó akarsz lenni, ahogy egy korábbi válaszoló is fogalmazta, tanulhatsz kínait is, feltéve, ha van rá lehetőseéged, egyébként spanyol vagy frncia, esetleg orosz, ha a németet kizártad. Egyébkén arra ne számíts, hogy a második nyelv is annyira könnyű lesz, mint az angol. Nekem a német volt ez slő nyelv, és így könnyű nagyon egyszerű volt az angol, de ha a németet tanultam volna másodjára, mások beszámolója alapján biztos kínszenvedés lett volna az egész. Persze minél többedik nyelv, annál könnyebb. És éna németet se zárnám ki teljesen. Egyébként, ha eljutsz egy nyelven középszintig, biztos, hogy meg fogod szeretni, ha nem is azt, hogy tanulod, hanem magát a nyelvet, mert már annyit szenvedtél vele.
2012. márc. 12. 22:35
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, 03-11 14:05 megfogadom amit írtál :)

Képet nem küldök..

2012. márc. 16. 14:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Nah, rossz kérdésemhez írtam :D Szőőőőke :D
2012. márc. 16. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!