Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyen nyelvet lenne érdemes...

Milyen nyelvet lenne érdemes tanulnom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

13 éves fiú vagyok, és szeretnék más nyelveket is tanulni az angol mellé. Eléggé jó a nyelvtudásom, legalábbis angolt eléggé gyorsan felfogom/megértem, és úgy kb kommunikációs szinten beszélem.

De nagy céljaim vannak a jövővel kapcsolatban, és arra gondoltam, hogy jó lenne, ha az angol mellé tanulnék még más nyelveket. Melyeket érdemes tanulni? Azt mondják, hogy Európán belül a németet érdemes angol mellé tanulni, de nekem valahogy a német nem annyira tetszetős nyelv. Inkább spanyol, meg az olasz.

Szerintetek melyik nyelvet kezdjem el most tanulni?

Köszönöm a válaszokat előre is!

2012. febr. 28. 22:39
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
Hasznosság szempontjából tényleg a Német lenne, de a Spanyolt is sokan beszélik Amerikában.
2012. febr. 28. 22:53
 2/25 anonim ***** válasza:
Egy magyar számára inkább a német, mint a spanyol, ugyanis nagyobb eséllyel kerülsz német nyelvterületre, mint spanyolra.
2012. febr. 28. 23:27
 3/25 anonim ***** válasza:
88%

Attól függ. Ha pl. mérnöknek készülsz, akkor a németet. Ha diplomáciai pályára, a franciát. Az angol mellé gyakorlatilag tök mindegy, mert mindegyiknek van előnye. Ha egy Magyarországon ritkábban tanult nyelvet választasz, mint pl. oroszt, japánt, akkor lehet ez egy előny, hogy kevesebben beszélik és igény lesz a tudásodra. Egy sokak által beszélt nyelv meg épp azért, mert azzal több országban tudsz kezdeni vele valamit.

Az olasszal kevesebbet tudsz kezdeni, mint a spanyollal. A spanyolt sokan lenézik és azt hiszik, hogy csak a drogmaffia által uralt sötét dél-amerikai országokban beszélik, pedig ez nem igaz. Európában is egyre elterjedtebb, nagyon sokan tanulnak (saját tapasztalat) és választják második nyelvként, mert könnyű és szép.

Ami fontos: addig ne kezdj bele harmadik nyelv tanulásába, amíg az angolt +1-et nem tudsz úgy középfokon, hogy bárkivel tudj beszélgetni. Annak nincs értelme, hogy húsz nyelven tudj köszönni, de két értelmes mondatot ne tudj kinyögni.

Az angol kell. Viszont a második nyelvet válaszd szimpátia alapján is, mert ha valamit utálsz, akkor nagyon nehezen fogsz vele haladni.

2012. febr. 29. 00:05
 4/25 anonim ***** válasza:
50%

Európán belül a németet érdemes tanulni. Európán kívülre pedig nem nagyon érdemes menni. (Most őszintén, Afrikában akarsz karriert csinálni, vagy hol?)

Elhiszem, hogy a német nem tetszik, de hasznos. Nem mindig az élvezetes dolgok a leghasznosabbak. Ez van, érdemes hozzászokni.

Amúgy ha a némettel végképp nem tudsz megbarátkozni, akkor a franciát vagy oroszt tanuld. A spanyol és olasz gyakorlatilag nem jó semmire, de nem is ártanak.

2012. febr. 29. 00:26
 5/25 anonim ***** válasza:
0%

00:05

"A spanyolt sokan lenézik és azt hiszik, hogy csak a drogmaffia által uralt sötét dél-amerikai országokban beszélik, pedig ez nem igaz."

Valóban nem igaz, mert beszélik még egy apró közép-afrikai diktatúrában és egy gazdaságilag tönkrement, közepesen fejlett délnyugat-európai országban is :)))

2012. febr. 29. 00:28
 6/25 anonim ***** válasza:
51%
Nekem mostanában a svéd nyelv nagyon szimpatikus, szerintem a közeljövőben azt fogom elkezdeni. Na Svédországra nem lehet azt mondani, hogy gazdaságilag fejletlen lenne :) Igaz, ott mindenki beszél angolul, ettől függetlenül ha valaki ott szeretne dolgozni, azért elvárt, hogy beszéljen svédül.
2012. febr. 29. 08:56
 7/25 anonim ***** válasza:
51%

"A spanyol és olasz gyakorlatilag nem jó semmire, de nem is ártanak."

Baromság. Én angol-spanyolt beszélek nem épp alapfokon, és nagyon jól megélek vele. Ráadásul amikor 20 éve elkezdtem a spanyolt, akkor sokszor nem indult tanfolyam, mert nem volt elég jelentkező. Most meg itt a Cervantes intézet, az Academia Espana - és 10 éve full tele volt minden tanfolyamuk. De ugyanez igaz egész Európára, sokan választják második-harmadik nyelvnek. Amikor Spanyolországba mentem egy két hetes nyelvtanfolyamra, a tanulók 90%-a svájci volt, akik már tudtak pár nyelven.

Ja, és tapasztalatom szerint egy némettel tudsz angolul besszélgetni, de spanyol anyanyelvűekkel más nyelven nem igazán. USA déli államaiban is rengetegen beszélik, és nem csak a tudatlan mexikói f0ldtúrók.

"Valóban nem igaz, mert beszélik még egy apró közép-afrikai diktatúrában és egy gazdaságilag tönkrement, közepesen fejlett délnyugat-európai országban is :)))"

Kissé le vagy tévedve. Nem az indexről meg a többi bugyuta hírpoltálról kellene tájékozódnod, akik felnagyítják és elferdítik a híreket. Sem gazdaságilag nem jelentéktelenek ezek az országok, sem pedig sötét és elmaradott helyek.

Ajánlom ezt is:

[link]

Innen kiemelném:

"Furcsa dolog, de – ahogy ezt már egy párszor megírtam a blog korábbi bejegyzéseiben – Mexikó a példátlan erőszakhullám ellenére sem egy élhetetlen hely. A hüvelykujjszabály az, hogy ha nem állsz a narcók útjába, akkor nem fejeznek le. Az egyszerű emberek, a középosztály, a turisták – vagyis akik nem a szegénynegyedekben élnek, ahol a gyilkosságok folynak, és nem a narcóhóz kötődő helyeken szórakoznak – ritkán esnek áldozatul. Nyolc hónap alatt egyetlenegyszer sem láttam semmiféle erőszakos esetet, sőt, nem is találkoztam senkivel, aki látott volna (leszámítva Alfonsót, a fotóriportert, akinek munkaköri kötelessége hullákat fotózni). A mindennapok szintjén, ha valaki nem olvas híreket, és nem Michoacánban, Guerreróban vagy az északi határ mellett lakik, nem is tudja meg, hogy mi folyik körülötte. Jellemző eset, hogy amikor Moreliában 21 hullát dobáltak ki az utcára, azt csak onnan tudtam meg, hogy az Indexen olvastam, pedig azon a héten én is a városban voltam."

2012. febr. 29. 13:19
 8/25 anonim ***** válasza:

13:19

Szóval értem, Mexikó azért jelentős és fejlett ország, mert valami bugyuta blogon valaki aszonta, hogy "nem élhetetlen hely". Meggyőztél :))))

2012. febr. 29. 16:07
 9/25 anonim ***** válasza:
51%
8: Nem arról van szó. Nézzél már túl Mucsarögöcse határán, pl. Európában. Utána meg a nagyvilágban.
2012. febr. 29. 17:19
 10/25 anonim ***** válasza:

17:19

Ki akar Dél-Amerikába menni? Elhiszem, hogy pár tucat embernek ez a hobbyja, de fogadd el, hogy törpe kisebbségben vagy ezzel a perverzióddal.

Ami Mucsaröcsögét illeti, Dél-Amerika kétségtelenül A Föld Mucsaröcsögéje. A Föld legjobb életminőségű, kulturálisan legfejlettebb része ugyanis Európa. Emellett még Kelet-Ázsia és Észak-Amerika jelentős gazdaságilag és technológiailag. Afrika és Dél-Amerika, valamint Ázsia nagy része pedig Mucsaröcsöge.

Véletlenül pont a mucsaröcsögékben beszélik a spanyolt Spanyolországot leszámítva. Ezért ne rám legyél dühös, nem miattam van így :)))))

2012. febr. 29. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!