Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyen nyelvet lenne érdemes...

Milyen nyelvet lenne érdemes tanulnom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

13 éves fiú vagyok, és szeretnék más nyelveket is tanulni az angol mellé. Eléggé jó a nyelvtudásom, legalábbis angolt eléggé gyorsan felfogom/megértem, és úgy kb kommunikációs szinten beszélem.

De nagy céljaim vannak a jövővel kapcsolatban, és arra gondoltam, hogy jó lenne, ha az angol mellé tanulnék még más nyelveket. Melyeket érdemes tanulni? Azt mondják, hogy Európán belül a németet érdemes angol mellé tanulni, de nekem valahogy a német nem annyira tetszetős nyelv. Inkább spanyol, meg az olasz.

Szerintetek melyik nyelvet kezdjem el most tanulni?

Köszönöm a válaszokat előre is!

2012. febr. 28. 22:39
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
51%

Én csak a saját tapasztalatomat írom le. Márpedig az azt mutatja, hogy a spanyollal igenis lehet sok mindent kezdeni, és nemcsak a világvégén letárgyalni a drogügyeket a koszos kis putriban.

Amúgy meg:

[link]

"Ötödik helyen jön a spanyol, akik a XVI. században annyira aktívan gyarmatosítottak, hogy ennek emlékét még most is sokminden őrzi - például a nyelv. 322 millió ember beszéli anyanyelven - ezzel alig marad el az angoltól -, és hivatalos nyelv Közép-Amerikában és Dél-Amerika egy részén is, na és persze Spanyolországban. A nyelv érdekessége, hogy az USA nyugati részén a lakosság kb. 10-20%-a aktívan használja."

Külön kiemelném:

"A nyelv érdekessége, hogy az USA nyugati részén a lakosság kb. 10-20%-a aktívan használja."

USA.

2012. febr. 29. 18:34
 12/25 anonim ***** válasza:
51%

[link]

"01. spanyol a legkönnyebb nyelv a világon, melyet több mint

460 millió ember beszél a spanyol. És kb. 1 milliárd ember használ ."

"legnehezebben elsajátítható nyelvek:

10. német"

Többek között ezért sem annyira népszerű, és második-sokadik nyelvnek inkább mást választanak.

2012. febr. 29. 18:37
 13/25 anonim ***** válasza:
51%
Ha nem tetszik a német, akkor felesleges erőltetned. Ha nem félsz a cirill betűktől, akkor választhatod az oroszt, de ha már beleszerettél a spanyolba, akkor hajrá!
2012. febr. 29. 18:54
 14/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat
2012. febr. 29. 20:49
 15/25 anonim ***** válasza:
57%

Szia!

Nekem németből van felsőfokú nyelvvizsgám, de én személy szerint nem szeretem ezt a nyelvet. Angolul is elboldogulok. Most oroszt tanulok, és egyszerűen imádom. Egy teljesen más világ, a betűk, a kiejtés, a kifejezésmód... Számomra hihetetlenül gyönyörű és érdekes, élvezettel tanulom. Nem nehezebb, mint a német, bár az ABC-vel bíbelődtem egy kicsit. Másfél éve tanulom, elég jól megy:) Én ezt ajánlanám neked. Ráadásul sok országban tudod hasznosítani is.

2012. febr. 29. 23:48
 16/25 anonim ***** válasza:

18:37

Jó, nézzük meg a tényeket is.

[link]

104 állásajánlat spanyol nyelvre.

Franciára 409, oroszra 164, németre 4865 jön ki.

Azzal meg ne fárassz, hogy de aki Mexikóba költözik, annak hasznos a spanyol. Képzeld, aki meg Srí Lankára költözik, annak elengedhetetlen a szingaléz nyelvtudás.

2012. márc. 1. 00:35
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Új emberként becsatlakozok a vitába. Utolsó: belinkeltél egy magyar weboldalt, nyilvánvaló hogy Németországba van a legtöbb állásajánlat - aminek a fele egyébként hostess munka (tehát menjél k*rvának), a másik fele meg valami építkezési f*s, amit a sok kis oliverkahn nem tud megcsinálni. De ha körbenéznél jobban, és mondjuk rákeresnél egy kínai álláshirdetésre, az meg nyilván Taiwant, Thaiföldet és a többi csingcsung országot írná. Ha pedig Amerikában keresnél rá, akkor relatíve Kanadát, Mexikót és Kolumbiát írná.

Mellesleg anyanyelvi szinten tudok angolul, portugálul, spanyolul; valamint olaszul és franciául is elbeszélgetek 1-2 emberrel. És akármilyen hihetetlen, de nem egy beszállítót és vásárlót szereztem a cégnek Portugáliából - pedig ugyemilyen eldugott nyelv? :) Végülis csak a "tetű cigányok" beszélik, ahogy sokmindenkitől hallom. Német beszállítóink meg nincsenek, mert tudják hogy Magyarország mekkora kalap sz*r, ezért be se teszik ide a lábukat.

Tehát: Espana y Portugal win!

2012. márc. 1. 22:26
 18/25 anonim ***** válasza:
49%

16-os: Bocs, hogy én az egész világban gondolkoztam (ugyanis bárkivel beszélek, már mind lelépett vagy tervezi hogy elhúz innen), nem pedig egy olyan országban, amelyiket eltakarna egy muslica, ha rárepül a térképre.

Persze, aki a határon belül képzeli el az életét, annak fölösleges a világnyelv, sokkal hasznosabb mondjuk a lovári.

Az előzőnek (17) amúgy teljesen igaza van.

2012. márc. 2. 09:05
 19/25 anonim ***** válasza:

" [link]

"01. spanyol a legkönnyebb nyelv a világon, melyet több mint

460 millió ember beszél a spanyol. És kb. 1 milliárd ember használ ."

"legnehezebben elsajátítható nyelvek:

10. német"

Többek között ezért sem annyira népszerű, és második-sokadik nyelvnek inkább mást választanak."

Pusztán azzal, hogy belinkelted ezt a baromságot, bizonyítottad a hozzá nem értésedet. Ennek az interneten keringő, kártékony néphülyítő baromságnak már sokan estek áldozatul és pont ezért sok helyen leírták, miért baromság ez. Többek között itt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek__..

Illetve itt:

[link]

Felejtsd el ezt a "legkönnyebb és legnehezebb nyelvek" oldalt, mert ilyet csak egy hozzá nem értő idióta találhatott ki. Bejárta az egész internetet, de csak a buta emberek hiszik el. Nyelvészek eleve nem is értelmeznek olyat, hogy a "legnehezebb", "legkönnyebb" stb. nyelv.

Hogy a spanyolt nem lehet használni, azt én se állítanám, de biztos vagyok benne, hogy a német sokkal hasznosabb. Ami a spanyoltanulók ugrásszerűen megnőtt számát illeti, szerintem ez afféle divathullám, ami egyszercsak lecseng. Régebben az olasszal volt ugyanez. Attól, hogy egyre többen választják a középiskolában, attól még nem lesz hasznosabb. Ha Mexikóba akarsz menni, akkor hajrá, ha Dél-Amerikába akarsz menni, hajrá, de amúgy felejtsd el. Csak Spanyolországért nem tanulnám meg, ha valamit ott megtanulnék, az a katalán lenne, ami egy sokkal szimpatikusabb nép számomra.

Az USA-val meg tök fölösleges érvelni, azért nem éri meg megtanulni, mert az USA déli államaiban a bevándorló mexikói feketemunkások meg a nagydarab rapperek a spanyollal menőznek, mint a filmekben.

2012. márc. 7. 21:51
 20/25 anonim ***** válasza:

Spanyolul szerintem leginkább akkor érdemes tanulni, ha az ember tudja, hogy valamit akar kezdeni Spo.-val és/vagy Közép- és Dél-Amerikával. Én például egyszer meg akarom tanulni, mert király a nyelvérzékem, és meg akarom tanulni a nagy európai nyelveket (angol, német, orosz, francia, spanyol), és mert életcélom, hogy világutazó legyek, aminek része Amazónia is. De ha olyanok lennének az elképzeléseim, mint az átlag európai embernek, akkor nem sok értelmét látnám a spanyol tanulásának. A spanyolok nem beszélnek angolul -oké. Akkor most csak azért megtanuljam, mert néha esetleg Spo.-ba megyek nyaralni? Mondom, a spanyoltanulás egy divathullám. Nálunk a suliban van egy spanyolos és egy németes csoport. Kb. harmadik évben derült ki, hogy a spanyolosok nagy része nem is spanyolt akart tanulni, hanem olaszt, franciát, csak épp azokra nem jött össze a létszám. De olyan is van, aki már megbánta, és inkább a németet választotta volna a hasznossága miatt.

54%-os: Ami a világnézetedet illeti, kicsit sarkítottnak érzem. Oké, hogy Eu. a legfejlettebb, de azért nem jelenteném ki, hogy az a világ üdvöskéje. Eu. egy elég tág fogalom, amiben benne van Svájc és benne van Albánia, benne van Svédország és benne van Görögország. A világon máshol is vannak európai élhetőségi szintű helyek: Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Szingapúr... Szóval ennyire szerintem nem egyszerű a kérdés.

Dél-Amerikát sem mondanám Mucsaröcsögének. Társadalmi szempontból nyilván elég gázos, de a természeti adottságai egyedülállóak.

2012. márc. 7. 22:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!