Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen szakmákat érdemes...

Milyen szakmákat érdemes tanulnom, ha az alábbiakban vagyok jó?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagyon sokat gondolkodom, hogy mit lenne érdemes tanulnom és örülnék, ha segítenétek.

Matekból pocsék vagyok viszont humán tárgyakból kiváló. Már születésemtől értek az emberek irányításához, összehozásához és ahhoz, hogy mindig meglátom, egy-egy csoportnak mire van igénye, szüksége úgy hogy ők nem is tudnak róla, de amikor felvetem nekik odavannak érte.

2012. febr. 9. 14:54
 1/9 anonim ***** válasza:
HR,menedzsment,ilyen területen lenne érdemes szerintem...esetleg az ha az emberek igényeit nézem,akkor valamilyen vezető beosztású művelődésszervező...ilyesmi
2012. febr. 9. 15:02
 2/9 anonim ***** válasza:

Hát, ez nem sok konkrétum. Ez inkább egy olyan képesség, ami a választott szakmádban előre visz majd, de a szakmát nem szűkíti le, max csak annyira, hogy ne legyél magányos farkas (pl. BKV sofőr).

De pontosan mit is jelent az, hogy értesz az emberek irányításához? Én sem merném ezt kijelenteni, pedig több éve projektmenendzserként dolgozom, és napi szinten foglalkozom ezzel.

2012. febr. 9. 15:02
 3/9 anonim ***** válasza:
Idegenvezető, vagy animátor.
2012. febr. 9. 15:27
 4/9 A kérdező kommentje:

Szoktam suliban rendezvényeket szervezni saját magamtól( egyszerűen beugrik, hogy "héééj ez milyen jó lenne a többieknek" és elkezdem tervezni utánajárva a támogatóknak a környéken, megkeresem a szükséges embereket az adott rendezvény jó kimeneteléhez - nem mindegy, h ki a műsorvezető,a fotós stb. - , tehát ha mondjuk egy kulturális eseményt csinálok, oda más embereket kérek meg közreműködőnek, mint egy sportrendezvényre. Tudom, hogy kinek hol lenne jó helye.

Az emberek irányítását pedig jó értelemben mondom. Nagy hírt tudok csapni egy-egy dolog körül, de nem csak iskolai szinten, hanem akár a neten keresztül. Pl. szeretem megbolygatni az embereket chat-en vagy valami fórumon. Felvetni egy témát amiből sok hozzászólás lesz. Jól tudok összeválogatni embereket egy bizonyos cél elérése érdekében, megoldani a konfliktusokat és hasonló koordinációs teendőket "végezni". Idézőjelben,mert ösztönösen jönnek ezek. De matekból meg teljesen béna vagyok.

Szeretem megismerni az emberek személyiségét, kielemezni a képességeiket és az erősségeiket felhasználni úgy hogy nekik és nekem is jó legyen.

Mindig pozitívan állok a dolgokhoz, motiválom a negatív embereket( megtalálom ami motiválja őket) stb.

Remélem így konkrétabb :) Egyébként fiú vagyok.

2012. febr. 9. 16:33
 5/9 A kérdező kommentje:

Amiket biztosan képtelen lennék csinálni:

- Pultos,eladó,telefonos értékesítés,portás,ügyfélszolgálatos.

- Olyan munkák ahol mindig ugyanazt kell csinálni.

2012. febr. 9. 16:35
 6/9 tetris ***** válasza:
esküvőszervező
2012. febr. 9. 17:49
 7/9 anonim ***** válasza:
A HR-est már írták és szerintem is az, illetve a projekt- és/vagy PR menedzser illik azokra a tulajdonságokra, amiket leírtál. Esetleg lehetnél jogász, aki egyes érdekcsoportok jogaiért lobbizik, elhelyezkedhetnél a média világában, vagy lehetnél politikus - bár ez utóbbihoz egyéb adottságok is kellenek.. :) Az alábbi munkák mindegyikéhez kell az általad leírtakon kívül min. 1, de inkább két idegen nyelv felsőfokú ismerete, lehetőleg szuper (családi, majd később saját) kapcsolatrendszer és nagyon dekoratív, ápolt megjelenés. Ha nem egyetemre gondoltál, akkor valamilyen rendezvényszervezés területén tudnálak elképzelni, illetve a többiek ötletei is szuperek voltak.
2012. febr. 9. 18:42
 8/9 anonim ***** válasza:

"lehetőleg szuper (családi, majd később saját) kapcsolatrendszer"

Persze, nem jön rosszul induláskor, de nem nélkülözhetetlen - saját tapasztalatból tudom.

2012. febr. 9. 20:08
 9/9 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm :)
2012. febr. 9. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!