Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyen nyelvet lenne érdemes...

Milyen nyelvet lenne érdemes tanulnom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

13 éves fiú vagyok, és szeretnék más nyelveket is tanulni az angol mellé. Eléggé jó a nyelvtudásom, legalábbis angolt eléggé gyorsan felfogom/megértem, és úgy kb kommunikációs szinten beszélem.

De nagy céljaim vannak a jövővel kapcsolatban, és arra gondoltam, hogy jó lenne, ha az angol mellé tanulnék még más nyelveket. Melyeket érdemes tanulni? Azt mondják, hogy Európán belül a németet érdemes angol mellé tanulni, de nekem valahogy a német nem annyira tetszetős nyelv. Inkább spanyol, meg az olasz.

Szerintetek melyik nyelvet kezdjem el most tanulni?

Köszönöm a válaszokat előre is!

2012. febr. 28. 22:39
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
57%

"16-os: Bocs, hogy én az egész világban gondolkoztam (ugyanis bárkivel beszélek, már mind lelépett vagy tervezi hogy elhúz innen), nem pedig egy olyan országban, amelyiket eltakarna egy muslica, ha rárepül a térképre. "

Szégyent hozol ezzel a mentalitással a magyar névre. Ha Széchenyi meg Deák is így gondolkozott volna, meg sem születhettél volna. Takarodj akkor csak egy idegen országba!

"Persze, aki a határon belül képzeli el az életét, annak fölösleges a világnyelv, sokkal hasznosabb mondjuk a lovári. "

Ki kell ábrándítsalak, a spanyol nem világnyelv. Az angol jelenleg az egyedüli.

2012. márc. 7. 22:06
 22/25 anonim ***** válasza:

"Ki kell ábrándítsalak, a spanyol nem világnyelv. Az angol jelenleg az egyedüli."

Amerika és Ausztrália második hivatalos nyelve a spanyol, Afrikán belül is több országban beszélik, valamint ne feledkezzünk meg a 20 milliós lélekszámú Spanyolországról sem. Talán neked a német a világnyelv az angol mellett, de én kell hogy kiábrándítsalak: amit az iskolában megtanítanak, hamis. A németet Németországon kívül sehol sem beszélik.

2012. márc. 9. 13:00
 23/25 anonim ***** válasza:

"Szégyent hozol ezzel a mentalitással a magyar névre."

Ezt megtették helyettem a magyar politikusok jobbról balról és középről.

" Takarodj akkor csak egy idegen országba! "

Nyugi, épp azon vagyok hogy lépük a családdal (egy rokon már kiment előörsnek), úgy ahogy a kolléganőm 3 gyerekkel, a barátnőm 3 gyerekkel + ismerősök, távolabbi rokonok, egyéb kollégák akik mind adófizetők voltak eddig, de elegük lett abból ami itt folyik.

2012. márc. 9. 19:29
 24/25 anonim ***** válasza:

13:00

Ennyi hazugságot ilyen rövid hozzászólásban :)))

Gratulálok, hangszórót nyertél a hazugságversenyen :)))

2012. márc. 10. 01:19
 25/25 anonim ***** válasza:

"Amerika és Ausztrália második hivatalos nyelve a spanyol,"

Az USA-nak úgy tudom, nincs hivatalos nyelve. De nézzük meg a Wikipédiát!

Language: de facto: English

Vagyis nem jogilag. Mivel az egész egy nagy olvasztótégely, ezért lehet, hogy a világ összes nyelve hivatalos, de ennek ellenére javaslom, hogy próbálj meg bemenni egy hivatalba és valamilyen ügyet intézni spanyolul!

Megnéztem Ausztráliát is, ott is ugyanezt írják. Nem tudom, ezeket honnan szedted. De még ha igaz volna is, ez valami olyasmi lehetne, minthogy Új-Zélandnak hivatalos nyelve a jelbeszéd Svájcnak a rétoromán, amit nagyon reklámoznak, de ettől függetlenül elenyészően kevés ember beszéli.

"Afrikán belül is több országban beszélik, valamint ne feledkezzünk meg a 20 milliós lélekszámú Spanyolországról sem."

Oké, akkor te építs karriert Afrikában. Spo. elvileg nem húszmilliós, de mindegy. A lényeg, hogy én ott inkább tárgyalnék a katalánokkal, akik eltartják az országot, mint a spanyolokkal. Nem hinném, hogy nagyon mennék Barcelonánál vagy Valenciánál messzebb, max. ha a Gibraltár vagy Portugália felé szeretnék menni.

"Talán neked a német a világnyelv az angol mellett,"

Sosem állítottam ilyet. Az angol a világnyelv. Az egyetlen. Pont. A német viszont Európában elég nagy súlyú nyelv.

"de én kell hogy kiábrándítsalak: amit az iskolában megtanítanak, hamis. A németet Németországon kívül sehol sem beszélik."

Nem? Akkor szerinted milyen nyelven beszélnek Ausztriában, Liechtensteinben? Svájcot is belevehetném, bár ott ugye sviccerül beszélnek, aminek túl sok köze nincs a Hochdeutsch-hoz, de mégis bele lehet venni, mert a Hochdeutschot simán megértik a német területeken.

2012. márc. 10. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!