Hogy tudnám fejleszteni magamat? (Német)
Igazából nem is tudom magyarázat nélkül igazán megfogalmazni a kérdésemet ezért az elmondottak alapján válaszoljatok kérlek
Amit tudni kell,hogy középsulis vagyok végzős (12)
és nem igazán megy a német az iskolán kivuli szinten.
Tehát alap dolgokat megtudok fogalmazni/hétköznapi dolgokat ( kitöltöttem egy nyelvvizsga tesztet, elvileg A2es szinten vagyok)
Gondoltam, hogy fejlesztek magamon egy kicsit és belefogok egy német könyv elolvasásába(Reise um die Erde in 80 tagen) , de itt szembesültem a valóssággal, azzal hogy az iskolában egy nyelvet nem igazán lehet elsajátitani
A fő problémám az volt,hogy hogyan kellene megértenem az adott szöveget? hiába szótárazom ki a szavakat több jelentéssel is, amikor én összerakom akkor teljesen más jön ki mint amit a forditó kidob
PL
mit leidenschaftslosen Zügen
val/vel, szenvtelen, Vonatok
Ebből fogalmam sincsen hogy hogyan jön ki a forditó által kidobott jelentés
"Lelkes mozdulatokkal"
Egy másik forditó
"lelkesedéssel"
Tehát hiába rakom össze szavanként a mondatot teljesen más a jelentés, nem tudom hogy sikerült-e szemléltetnem a problémámat
Hogyan tudnék rájönni egy adott mondat jelentésére?
A2es szinttel le lehet tenni az érettségit?
A fő problémám az lett,hogy felesleges idő volt az amit a suliban eltöltöttem mert 8év alatt már anyanyelvi szinten kéne beszélnem egy nyelvet,nem pedig épphogy
Az is egy paródia egyébként,hogy normális nyelvtanárok nem igazán vannak az iskolákban
a 45 perces órák elvannak húzva úgy, hogy a tanárnak alig kelljen valamit tennie,(elbeszélgeti az órát magyarul, magánórán meg persze nagyon szorgalmas)
És egyébként nem is gyenge szinten lévő iskolába járok
(Hosszú irásjelekért elnézést, angol bill.)
Minden választ,előre is köszönök!
Bármilyen hasznos tippet,tanácsot elfogadok hogy hogyan is tudnék fejleszteni magamon, sajnos 4000-5000 forintot nem igazán tudok otthagyni egy magántanárnak egy óráért, tehát olcsóbb tanácsokat kérnék mint egy magántanár fogadása.
A "Zug" lehet "arcvonás" is
(Szenvtelen arccal)-
Szia!
En b2 szinten vagyok, es en is probalkoztam hasonloval, mint te.
Mire egy oldalt kiszotaraz az ember.. Es olyan szavak, amik amugy teljesen feleslegesek..
Amit en ajanlanek neked..
Van egy sorozat a youtubeon "Extra auf deutsch" elkezdtem (nem jutottam a vegere, nekem mar tul egyszeru volt) de az szerintem neked tok jo lenne. Abba olyan szavak vannak, amiket az ember hasznal, es nem olyan nyelvtani szerkezetek vannak benne meg ilyen szarok, amik a konyvekben, amit te ne ertenel. Illetve szinten youtubeo keress ra gyerek mesekre.. Pl pepa pig Deutsch (pont ma neztem egyet 😂😂) az is borzaszto egyszeru.. Es ott is jo szavak vannak.
A masik pedig, hogy vannak temak(csalad, kornyezet, Taplalkozas stb) azokhoz nezz nagyon alap szavakat.. Pl ernährug a taplalkozas stb es akkor lehet jokat mondani az erettsegin.. Es amit tanulj meg azok a kotoszavak(weil, deshalb, und, stb)! Es hogy milyen szorendet hasznalj.. (KATI, EGYENES ES FORDITOTT) neked tobb nem is kell.. Ilyen um zu+infinitiv meg hasonlo finomsagok.. Meg ugye Nominativ Akkusativ Dativ esetleg Genitiv.. Hirtelen ennyi.. Kicsit gyursz ra es sztem mehet egy kozep nemet BAR neha engem is megizzaszt. Mindenesetre sok sikert. Nem tudom pesti vagy e, de van a Goethe institut.. Ott is lehet nemetul dolgokat tanulni.
Sok sikert!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!