Akik folyékonyan és anyanyelvi szinten beszélnek valamilyen nyelvet, hogy érték el?
mennyi idő alatt? hogyan tanultatok? milyen módszerrel, mit csináltatok, mi segített a legjobban?
minden tipp érdekel. :)
köszi a válaszokat.
igen, ebben egyetértek. :). nem konkrétan anyanyelvi szinten szeretnék beszélni, azzal csak azt akartam kifejezni, hogy akik jól beszélnek, ők hogy érték el. így utólag nézve nem így kellett volna feltennem a kérdést. :)
1. Olasz: Középiskolában kezdtem tanulni, majd a főiskolán folytattam. Nyaranta kijártam Olaszországba dolgozni egy étterembe, majd ki is költöztem pár évre.
2. Spanyol: Egy olasz cégnél dolgoztam tolmácsként, ahová jött pár spanyol partner. Ekkor rájöttem, hogy milyen szép nyelv és milyen sokat megértek belőle. Elkezdtem tanárhoz járni, majd 2 hónap múlva felmondtam a munkahelyemen és kimentem Spanyolországba babysitternek 1 évre. Az olasz után elég könnyű volt.
3. Angol: Soha nem tetszett és nem volt motivációm sem. Többször nekiálltam tanulni, de mindig abbahagytam pár hónap után. 36 éves voltam, mikor a férjem kitalálta, hogy költözzünk angol nyelvterületre. Egyből volt motiváció. Főleg otthon tanultunk internet segítségével, illetve heti egyszer jártam angolul beszélgetni egy ismerősömmel. Most már kint élünk és megszerettem az angolt is.
Tehát a legjobb módszer: kimenni anyanyelvi területre.
Pont nem magolassal... ugy nem lehet.
Sok gyakorlassal. Filmek, olvasas, beszelgetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!