Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Valaki aki jól tud németül,...

Valaki aki jól tud németül, lefordítana nekem pár mondatot németre?

Figyelt kérdés

1.Láttad Cézárt, a kutyánkat?

2.A fa alatt üll.

3.Hová tehettem a számítógépedet?

4.A földre,a könyvek közé.

2016. nov. 12. 17:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Sajnos nem tudok utánanézni a nyelvtan könyvben a Wechselpräposition-nak, vagy hívják akárminek, mert olyan nekem nincs. 22 év óta élek Németországban, itt tanultam, itt dolgozom, itt élek kizárólag németek között, akik az elmúlt mondjuk 20 évben nem érezték úgy, hogy ki kéne oktassanak német nyelvtanból (tudom, csak merő udvariasságból nem teszik :)

Es ist gut möglich, dass du die deutsche Grammatik sachkundig erklären kannst, von der wahren, d.h. von Muttersprachlern gesprochenen, Alltagssprache scheinst du hingegen keinen blaßen Schimmer zu haben. Wenn man einen Gegenstand - seinen Schlüsselbund, sein Handy, usw. - irgendwo ablegt und später nicht mehr findet, dann fragt man sich: Wo habe ich bloß mein Handy getan? oder: "Wo konnte ich bloß mein Handy hingetan haben?"

Dein Beitrag zeigt, dass deine Deutschkenntnisse nicht ausreichen, um dich in den einfachsten Alltagssituationen adäquat, also in der Art und Weise wie Muttersprachler es tun, auszudrücken. Mit anderen Worten, du machst dich nur lächerlich, wenn du hier mit falschem Stolz und arroganter Schnodderigkeit herumklugscheißt. Du darfst gern das Gegenteil beweisen, falls du meinst, dass ich dir Unrecht getan habe ... ich lasse mich eines Besseren belehren.

2016. dec. 2. 00:50
 12/15 anonim ***** válasza:
Ja, ne veszekedjetek
2017. jún. 21. 17:08
 13/15 anonim ***** válasza:
Ezek viszonylag egyszerű mondatok voltak
2017. jún. 21. 17:09
 14/15 anonim ***** válasza:

A 82%-osnak van igaza. Amit a másik válaszadó írt az részben helytelen:

"teHETtem a számítógépedet?

A helyes fordítás:

Wohin kann ich deinen Computer legen?"

részben pedig nem németes, hanem egyfajta droidnémet, amit maximum az iskolában tanulsz, de nyelvtanilag problémás és itt kint nem használt:

. Wohin habe ich deinen Computer/PC legen/stellen können?

Wohin konnte ich deinen Computer/PC legen/stellen?

"Wohin kann ich deinen Computer legen?"

--> ez egyébként azt jelenti, hogy hova RAKHATOM nem pedig rakhattam a pc-det, mondjuk pc-re eleve nem használjuk a legen-t. Maximum (hin)stellen, de tényleg inkább hintun.

A 82%-os által írt "hingetan" nem cselekedtem, hanem "raktam, pakoltam".

2017. jún. 21. 20:30
 15/15 anonim ***** válasza:
"Wohin habe ich nur deinen PC getan"
2017. nov. 19. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!