Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Azt mondják nyelvekkel jól...

Azt mondják nyelvekkel jól lehet keresni. De hogyan?

Figyelt kérdés
Imádok nyelveket tanulni, de nem értem, hogy tanításon és fordításon kívül mire tudnám őket használni? Pszichológus leszek, mert ez az, ami a nyelveken kívül még érdekelt. De azt mondják, azzal meg nehéz elhelyezkedni. Nyelvekből meg lehet élni? (Angol, német, francia, olasz nyelvekről van szó.)
2016. aug. 5. 17:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
30%

Ha felső fokú szinten beszéled, akkor sokkal nagyobbak az esélyeid az elhelyezkedéshez.

Nekem pl. van pár végzettségem, spanyol középfokúm, elég is lett volna sok helyre, csak nem tudok angolul (minimális alapszinten csak)- ezért sok helyet meg se tudok pályázni :-(

2016. aug. 5. 17:46
 2/12 anonim ***** válasza:
57%
Ja, lemaradt: van ismerősöm, aki 2 nyelven beszél felsőfokon, tolmács, gazdasági szaknyelvvel - igen szépen élnek belőle.
2016. aug. 5. 17:48
 3/12 A kérdező kommentje:
Az angol és olasz felsőfokú, a francia közép, a német még csak alap.
2016. aug. 5. 17:51
 4/12 A kérdező kommentje:
Tolmácshoz külön képzést el kell végezni, ugye?
2016. aug. 5. 17:51
 5/12 anonim ***** válasza:
14%
250-300 ezret keresek, vállalkozó vagyok.
2016. aug. 5. 17:55
 6/12 A kérdező kommentje:
Ha nem nagy titok, nagy vonalakban elmesélnéd, hogy néz ki egy munkanapod? Mit csinálsz? Mennyire nehéz és fárasztó? Izgalmasnak találod? Van benne perspektívád?
2016. aug. 5. 17:58
 7/12 anonim ***** válasza:
41%

Magyarországon élő külföldieknek dolgozom. Odamegyek, felmérek, megcsinálom a munkát, kifizetnek. Meg a milliónyi dolog amit a sok irigy vállalkozó nem lát.

Ha van egy szakmád, burkoló, kőműves, festő, asztalos stb, és beszélsz egy nyelvet ITTHON! nagy kincs vagy, tapasztalatból beszélek.

2016. aug. 5. 18:04
 8/12 anonim ***** válasza:
38%
Ja, angolul beszélek, nem maki magyarmunkás módjára. Sokat teszek érte hogy fejlődjek, de ez itt nem rólam szól. Hát ennyi..
2016. aug. 5. 18:06
 9/12 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem főleg olyan országok nyelvét érdemes megtanulni, amik alapból gazdagok és stabilak. (Skandináv országok, Németország, Anglia, a gazdasági kapcsolatok miatt még Oroszország)

Olasz-Spanyol nem egy kiemelkedően gazdag és stabil terület, a Francia még lehet, de a déli országokra én nem alapoznék a helyedben, a másik meg hogy manapság minden 3. ember beszél egy latin nyelvet. Ugye minél több van valamiből annál több részre oszlik a pénz így annál kevesebb jut egy emberre. A kevesek által beszélt nyelveket jobban fizetik, de az sem mindegy hogy mennyire van igény az adott nyelvre. (pl. szerbet kevesen beszélnek de nincs is nagy igény rá, így azzal nem lehet sokat elérni)

Én olaszul tanultam kéttannyelvűn és most megyek oroszt és svédet tanulni pont emiatt. (nyilván az angol az alap)

Az olasszal, protekciók nélkül max étterembe vennének fel, akármilyen felsőfokúm van...

2016. aug. 6. 03:35
 10/12 anonim ***** válasza:
Végre egy normális ember. Igaza van utolsónak. A legtöbb latin nyelv hobbinak jó csak.
2016. aug. 6. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!