Azt mondják nyelvekkel jól lehet keresni. De hogyan?
Ha felső fokú szinten beszéled, akkor sokkal nagyobbak az esélyeid az elhelyezkedéshez.
Nekem pl. van pár végzettségem, spanyol középfokúm, elég is lett volna sok helyre, csak nem tudok angolul (minimális alapszinten csak)- ezért sok helyet meg se tudok pályázni :-(
Magyarországon élő külföldieknek dolgozom. Odamegyek, felmérek, megcsinálom a munkát, kifizetnek. Meg a milliónyi dolog amit a sok irigy vállalkozó nem lát.
Ha van egy szakmád, burkoló, kőműves, festő, asztalos stb, és beszélsz egy nyelvet ITTHON! nagy kincs vagy, tapasztalatból beszélek.
Szerintem főleg olyan országok nyelvét érdemes megtanulni, amik alapból gazdagok és stabilak. (Skandináv országok, Németország, Anglia, a gazdasági kapcsolatok miatt még Oroszország)
Olasz-Spanyol nem egy kiemelkedően gazdag és stabil terület, a Francia még lehet, de a déli országokra én nem alapoznék a helyedben, a másik meg hogy manapság minden 3. ember beszél egy latin nyelvet. Ugye minél több van valamiből annál több részre oszlik a pénz így annál kevesebb jut egy emberre. A kevesek által beszélt nyelveket jobban fizetik, de az sem mindegy hogy mennyire van igény az adott nyelvre. (pl. szerbet kevesen beszélnek de nincs is nagy igény rá, így azzal nem lehet sokat elérni)
Én olaszul tanultam kéttannyelvűn és most megyek oroszt és svédet tanulni pont emiatt. (nyilván az angol az alap)
Az olasszal, protekciók nélkül max étterembe vennének fel, akármilyen felsőfokúm van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!