Az angolban ide kell vessző?
Figyelt kérdés
Greenwich-ből jöttem,Londonból.
I'm from Greenwich from London. A 2. from után kell vessző ?
I'm from Greenwich,from London. ? Vagy nem kell ?
2016. jún. 20. 16:54
11/16 A kérdező kommentje:
Érdekes,az egyik angol nyelvkönyv is úgy mondja ahogy én állítom. Az is biztos rosszul mondja,főleg,hogy azon is anyanyelvűek beszélnek. No,mind1 is :-D
2016. jún. 21. 05:50
12/16 A kérdező kommentje:
Arról már nem is beszélve,hogy itt nem egy egy ékezetről meg kötőjelről van szó,hanem konkrét szavakról amik nélkül nem értelmes a mondat. Ennyire még te is el tudnád magyarázni a magyar nyellvtani szabályokat. Ennyike.
2016. jún. 21. 05:55
13/16 anonim válasza:
Kirakhatod a from-ot, de felesleges. Az arisztokratikus angolok verik rá a nyálukat, de másutt szarnak az egészre.
Kifejtenéd, hogy mit takar a brit anyanyelvű?
Cockney? Scouse? Geordie? Brummie? etc. mert baromira nem mind1. ahány dialektus annyi féle nyelvtan.
Pl.: angolban nem létezik kettős tagadás, hát a cockney-k mégis használják.
14/16 anonim válasza:
Ha "az egyik angol nyelvkönyv is úgy mondja ahogy én állítom", akkor miért tornáztatod a népeket?
15/16 anonim válasza:
Mi az "az egyik angol nyelvkönyv"? De akár le is fényépezhetnéd az adott oldalt, úgy mindjárt hitelesebb lenne.
16/16 anonim válasza:
A probléma megkerülése (mint ahogy ketten írják) a második from elhagyása, és akkor kell a vessző. :)
De bizonyos nem angol anyanyelvűek számára angol nyelv tanítással foglalkozó angolok szerint is kell a vessző. Igaz, csak egy ilyen intézményt kérdeztem meg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!