Japán vagy koreai nyelv?
Koreai kiejtése nagyon nehéz.
Azt ajánlom a japán nyelvet.
A japán nyelv írása nehezebb, ellenben a koreai könnyű és logikus. Viszont a japán nyelv kiejtés szempontjából jóval könnyebb, mint a koreai.
Szerintem azt is érdemes ilyenkor figyelembe venni, hogy melyikhez találsz anyagot, könyvet, stb. Japán nyelvből már vannak magyarul tankönyvek ( pl dekiru), illetve neten is találsz anyagot, de valamiért a koreai nyelv ilyen téren le van maradva, nagyon nehéz anyagot összevadászni és amit találsz is, 90%-ban angol nyelven, tehát ha jó vagy angolból, akkor nincs akadály :)
A koreai nehézsége még az lehet, hogy agglutináló nyelv, amolyan ragasztó, a nyelvtani viszonyokat toldalékokkal fejezi ki. Míg a japánban a nehézséget inkább a tömérdek írásjelek megtanulása és megértése képezi, addig a koreai nyelvben a nehézség szó a nyelvtanra illetve a kiejtésre esik. De egyébként ez mindenkinél változik. Amelyik jobban megy, illetve amelyikre nagyobb motivációt érzel.
Én személy szerint mind a kettőt megszeretném tanulni alapszinten.
A japánnál egyébként a hiraga-katagana megtanulása még egész könnyű, a nehézséget a kanjik okozzák.
Na tehát összegezve :D :
Japán nyelv pozitív:
- viszonylag, a magyarhoz közelebb álló nyelvtani felépítés
- könnyű kiejtés
- több anyag fellelhető hozzá magyarul is, plusz tankönyvek, hanganyagok, stb.
- + nekem a nyelv hangzása kicsivel jobban tetszik, mint a koreai ( ettől függetlenül az is tetszik)
negatív lehet:
- az írásjelek, sok ezer kanji, amit be kell seggelni
Koreai pozitív:
- hangul, logikus és egyszerű megtanulni. Csak ezt az egy ábc-t használják ( nem úgy, mint a japán nyelv)
- a japánnál írtam, hogy ott a kiejtés jobban tetszik, nos itt meg a koreai írásjelei tetszenek jobban :D De kinek mi.
negatív:
- agglutináló nyelv, toldalékos ( mondjuk a magyar is az)
- nehéz nyelvtan
- nehéz kiejtés
- kevesebb tananyag található hozzá, ami van, az is angolul.
Én nem tudok választani :D Szóval valamikor valahogyan mind a kettőt megakarom tanulni egy alapszinten, magamnak, hobbiként, meg azért mert tetszik :)
Remélem segítettem. Sok sikert a választásban!
utolsó vagyok!
*hiragana-katakana :D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!