Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Japán vagy koreai nyelv?

Japán vagy koreai nyelv?

Figyelt kérdés
Most érettségizem szakközépiskolában és amióta iskolába járok csak az angolt tanulom, de eljutottam arra a pontra hogy szeretnék valami újat is elkezdeni, elsősorban csak hobbiként.Nem feltétlen célom hogy minél hasznosabb legyen ezért, nem is a németen vagy a francián gondolkozom.Eddigi tájékozódásaim alapján a japánnak a hangzásvilága még a koreainak az írása szimpatikusabb.Ti melyiket ajánlanátok? (Rövid megjegyezés nemkívánatos hozzászólások elkerülése végett, nem azért kezdeném el ezek közül valamelyik nyelvet hogy megértsem éppen miről szól egy K-pop dal vagy hogy felirat nélkül nézhessek animét.) Előre is köszönöm a válaszokat :)

2016. máj. 31. 01:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez alapján amit leírtál, választhatod bármelyiket. Nemigen van olyan érv, ami miatt az egyiket ajánlani tudnám. Tanuld amelyik szimpatikusabb, vagy ha tényleg ennyire mindegy neked, dobj fel egy pénzérmét.
2016. máj. 31. 04:28
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Kezd el tanulni mindkettőt, aztán meglátod melyik tetszik vagy megy jobban, utána már vehetsz szótárt meg ilyeneket is.
2016. máj. 31. 18:31
 3/6 murakami ***** válasza:

Koreai kiejtése nagyon nehéz.

Azt ajánlom a japán nyelvet.

2016. jún. 1. 05:36
 4/6 anonim válasza:
Szerintem a koreai könnyebb. Már akkor is ha csak az írás jeleket vesszük ami ez esetben a hangul.
2016. júl. 21. 22:50
 5/6 anonim válasza:

A japán nyelv írása nehezebb, ellenben a koreai könnyű és logikus. Viszont a japán nyelv kiejtés szempontjából jóval könnyebb, mint a koreai.

Szerintem azt is érdemes ilyenkor figyelembe venni, hogy melyikhez találsz anyagot, könyvet, stb. Japán nyelvből már vannak magyarul tankönyvek ( pl dekiru), illetve neten is találsz anyagot, de valamiért a koreai nyelv ilyen téren le van maradva, nagyon nehéz anyagot összevadászni és amit találsz is, 90%-ban angol nyelven, tehát ha jó vagy angolból, akkor nincs akadály :)

A koreai nehézsége még az lehet, hogy agglutináló nyelv, amolyan ragasztó, a nyelvtani viszonyokat toldalékokkal fejezi ki. Míg a japánban a nehézséget inkább a tömérdek írásjelek megtanulása és megértése képezi, addig a koreai nyelvben a nehézség szó a nyelvtanra illetve a kiejtésre esik. De egyébként ez mindenkinél változik. Amelyik jobban megy, illetve amelyikre nagyobb motivációt érzel.

Én személy szerint mind a kettőt megszeretném tanulni alapszinten.

A japánnál egyébként a hiraga-katagana megtanulása még egész könnyű, a nehézséget a kanjik okozzák.

Na tehát összegezve :D :

Japán nyelv pozitív:

- viszonylag, a magyarhoz közelebb álló nyelvtani felépítés

- könnyű kiejtés

- több anyag fellelhető hozzá magyarul is, plusz tankönyvek, hanganyagok, stb.

- + nekem a nyelv hangzása kicsivel jobban tetszik, mint a koreai ( ettől függetlenül az is tetszik)

negatív lehet:

- az írásjelek, sok ezer kanji, amit be kell seggelni

Koreai pozitív:

- hangul, logikus és egyszerű megtanulni. Csak ezt az egy ábc-t használják ( nem úgy, mint a japán nyelv)

- a japánnál írtam, hogy ott a kiejtés jobban tetszik, nos itt meg a koreai írásjelei tetszenek jobban :D De kinek mi.

negatív:

- agglutináló nyelv, toldalékos ( mondjuk a magyar is az)

- nehéz nyelvtan

- nehéz kiejtés

- kevesebb tananyag található hozzá, ami van, az is angolul.

Én nem tudok választani :D Szóval valamikor valahogyan mind a kettőt megakarom tanulni egy alapszinten, magamnak, hobbiként, meg azért mert tetszik :)

Remélem segítettem. Sok sikert a választásban!

2016. okt. 19. 15:29
 6/6 anonim válasza:

utolsó vagyok!

*hiragana-katakana :D:D

2016. okt. 19. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!