Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyi idő kell, hogy legalább...

Mennyi idő kell, hogy legalább néhány dalt megértsek koreaiul?

Figyelt kérdés
Mennyi idő/év tanulása kell ahhoz? Mennyivel gyorsabban érhetném el azt a szintet,ha naponta szánok rá minimum 1 órát?

2016. máj. 13. 19:56
 1/6 anonim ***** válasza:
16%
Mire elérsz arra a szintre, már ki fogod nőni a K-pop rajongásodat.
2016. máj. 13. 20:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Dalokat a legnehezebb szerintem megérteni bármilyen nyelven... Azt nem írtad hogy a sima beszédet megérted-e már. Viszont előbb nyílván azt kell megértened utána már sima ügy, bár ez helyzet függő, mert rappet lehet soha nem fogsz megérteni például. Ha naponta tényleg rászánsz egy órát akkor szerintem hamar fejlődni fogsz. Hajrá!
2016. máj. 13. 20:48
 3/6 A kérdező kommentje:

Az élő beszéd nekem nagyon hadaró. Néhány szót elkapok és megértem,vagy csak hallom a szót de nem tudod mit jelent és kikeresem.

A dalokba a rappen kivül szerintem nem hadarnak annyira.

2016. máj. 13. 22:25
 4/6 anonim ***** válasza:
Mondjuk ez is igaz. Belegondolva elég gyorsan beszélnek a kdramakban... De azért írtam amúgy hogy nem olyan könnyű szerintem dalokat megérteni mert ott elhúzzák a szavakat vagy hogy mondjam meg ilyenek.. Emiatt én sokáig a dalokat nem értettem angolul csak a beszédet.
2016. máj. 13. 23:05
 5/6 anonim válasza:
Egy klisé kpop dalt pár hónap tanulás után meg kéne értened... Egy csomóban ugyanazok a kifejezések vannak, egyszerű nyelvtannal.
2016. máj. 22. 16:27
 6/6 anonim ***** válasza:
A dalokat szerintem is nehezebb megérteni, mert sokszor a szavakat elharapják kicsit másabban ejtik ki a szavakat... Nem is annyira a tempó miatt nehéz (habár az se jó ha gyors), hanem hogy sokszor eltér a kiejtés. Magyar daloknál is sokszor van hogy néhány szót alig lehet kitalálni mi akart lenni, pedig azért anyanyelvnél mennyivel könnyebb. Napi 1 óra tanulással is azért pár hónap mire jobban megértesz egy dalt és nem csak az alap szavakat hallod meg, hanem ténylegesen érted is.
2016. máj. 30. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!