Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nagy bajban vagyok az angol...

Nagy bajban vagyok az angol szoveg megerteseben es forditasaban is. Hogyan tudnam ez fejleszteni?

Figyelt kérdés
Nagyon sok szot tudok mar de ha van egymondat aminek ismerem a szavait angolul a mondat teljes lefotditasa magyarra mar mas a jelentesuk Mint amit en tudok..:s valaki tudna segiteni h ez miert van megerteseben hogyan kell forditani ang. mondatot?:)
2016. máj. 27. 16:13
 1/3 anonim ***** válasza:
Köss jobb barátságot az igeidőkkel, a módbeli segédigékkel, és az elöljárókkal!
2016. máj. 27. 16:21
 2/3 anonim ***** válasza:

A szórendi szabályokat kell ismerni.

[link]

Főnévi rész: The man in the park

Igei rész: is drinking

Főnévi rész: a bottle of champagne.

Ez az alap!

2016. máj. 28. 09:50
 3/3 anonim ***** válasza:
60%

Hát fordítani már majd inkább ösztönösen kell, de elkezdeni lehet úgy (is), hogy bonyolultabb mondatokat elemzel, mint az iskolában, a fenti válaszolók által ajánlottakon kívül mondattanilag. Alany, állítmány, tárgy, a határozók és jelzők mihez tartoznak, fő- és mellékmondat, stb.

Aztán közbenső állapotban szerintem van egy igen egyszerű, de alapvető szabály: amíg még nem érted, addig még nem jó. :) Mert ritka az a mondat, ami sokféleképpen értelmes, például hogy vajon a vadász eszi meg a tigrist vagy a tigris a vadászt, ennél valószínűsíthető az egyik, de ha tigris helyett antilopot olvasunk, akkor esetleg a másik, stb.

2016. máj. 30. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!