Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Helyesen fordítottam le ezt a...

Helyesen fordítottam le ezt a latin mondatot?

Figyelt kérdés

"Horātius Vegriliusque poētae dē hominibus clārīs canunt fāmamque bonam habent."

Meditáltam rajta pár percet, és végül valami ilyesmire jutottam eredményképpen:

"Horatius és Vergilius költők híres emberekről énekelnek és remek hírnévvel rendelkeznek."

Egy kezdő tankönyvben van, így elméletileg nem túl bonyolult, mégsem vagyok biztos benne. Ó, magasságos Gyakori népe, kérlek, segítsetek. :D

Előre is köszönöm a válaszokat.

2015. nov. 28. 21:18
 1/5 anonim válasza:
Nagy partyarc lehetsz:) Amúgy azt olvastam, hogy a világon kb 100 ember beszél folyékonyan latinul, meg amúgy is tudott, hogy nem túl népszerű. A facebookon olvastam, úgyhogy bizonyára igaz;)
2015. nov. 29. 01:13
 2/5 A kérdező kommentje:

Ez egy roppant kielégítő válasz volt. Nem is tudom, hol lenne nélküled a világ. Ha nem léteznél, te, minden bölcsesség forrása, már elbukott volna az emberiség. Ja, várj, nem.

Eddig is tudtam, hogy a latin hihetetlen módon nem egy mindenki által beszélt világnyelv. Ettől függetlenül merek reménykedni abban, hogy van itt legalább egyetlen ember, aki akár egy keveset is konyít hozzá. :>

2015. nov. 29. 16:33
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, helyesen,csak nagyon szószerint.
2015. nov. 30. 02:34
 4/5 A kérdező kommentje:
Figyelembe véve, hogy milyen kezdetleges a tudásom, ennyit még elnézek magamnak. :D Köszi a választ.
2015. nov. 30. 10:49
 5/5 anonim ***** válasza:
De cuki
2017. szept. 2. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!