Mi alapjan valasztanatok masodik idegen nyelvet az angol melle?
Figyelt kérdés
Vacillalok, hogy mibe fektessem a szabadidom. A variacio nemet, okok: ausztria, nemeto. Svajvc, luxemburg, lichteinstein. Szerintem eleg volt. B variacio spanyol. Egesz kozep es latin amerika, C variacio, holland, mert szimpatikus orszag, jo kereskedok, kultura fogyasztok, erdemes lehet. D varians valamelyik azsiai nyelv, de nem elsodlegesen a kinai, hanem inkabb a kevesbe preferalt nyelvek, pakisztan, vietnam, fulop-szigetek. A,B,C variacioknal gazdasagi okok miatt erdekelnenek, mind gazdag, nagy orszag kereskedelem miatt, pl kulkeres, kapcsolattarto. D variansnal az ok a kulpolitikai elemzes, biztonsagpolitikai elemzes, pl egy tolmacsrol nem hallotam, aki pakiul, vagy urdu-ul beszelne, pedig hasznos lenne nem csak Magyarorszagon hanem a kornyuezo orszagokban is. Itt pl kulugyi intezetbe elmenni elemzonek.2015. nov. 9. 14:14
1/8 anonim válasza:
Szerintem én a németet választanám, a környező országok miatt. Valamint ha lenne még időm, akkor valami ázsiait, mert más, mint az európaiak. Bár én japánt tanulnék szívesen, szerintem az egy szép nyelv.
2/8 Carragher_x válasza:
Attól függ mi a fő szempont. Angol után a spanyolt tanulnád meg a leggyorsabban s ezzel a nyelvvel fednéd le a legtöbb embert is, illetve használható lenne a tudásod olasz nyelvterületen is, mert nagyon hasonlít a két nyelv.
Ha üzleti életben gondolkodnék Magyarországon, akkor a német (vagy az orosz) lenne a nyerő.
Jelentéktelen ázsiai nyelveket sztem csak akkor érdemes tanulni, ha vmiért érdekel az adott kultúra, egyébként nemhiába van iszonyatosan kevés olyan ember, aki ezeken beszél, egész egyszerűen nincs rá szükség.
3/8 Carragher_x válasza:
Ja a hollandot kihagytam, de igazából annak sem nagyon látom értelmét hacsak nem akarsz ott élni (bár még akkor se feltétlen kell), mert a legtöbb hollanddal angolul vagy németül is meg tudod magad értetni.
4/8 anonim válasza:
Attól függ, hova akarsz emmigrálni. Na azt.
5/8 A kérdező kommentje:
4-es nem emigralni akarok, hanem eppen mar hazatelepulni. Azert kene vmi jo nyelvtudas, hogy eltudjak helyeszkedni otthon konnyen. Pl a nemettel mennek nemzetkozi jegy ellenornek a mavhoz, hollandal meg nemettel valami fuvarozo ceghez, spanyollal is hasonlo, de ennel mar pl kivalasztanek valamilyen latin orszagot aminek beleasnam magam a politikai eletebe, mert pl en szivesen elmennek a hirszerzeshez is elemzonek, ezert tanulnek pl azsiai nyelveket is, hogy tudjam pl mi pakisztanban a szobeszed urdu nyelven, hogy mit kell csinalni az eu-s hatarnal meg hasonlok, szerintem ezzel lehetne kapni valami elemzo allast. Ott meg eleg jol fizetnek azert mozgat ez, mert a Lazar Janos, aki dizponal a szolgalatok felett, o jelentette be, hogy legalabb 1000 fovel szeretni emelni a szolgalatok allomanyat. E meg angliai munkambol kifolyolag angolul jol beszelek, erkolcsim is van innen, sot mivel oktatasi intezmenyben dolgozom van meg egy melyebb atvizsgalasom is ( mivel gyerekek kozott vagyok) amit az intezmeny ker ki. Szoval eleg atlathato vagyok es megbizhato
2015. nov. 9. 20:55
6/8 Carragher_x válasza:
Hát azért ahhoz, hogy te hírszerzéshez elemzőnek mehess, ahhoz érzésem szerint kéne némi végzettség is, a nyelvismeret az kevéske lesz oda.:)
8/8 anonim válasza:
Szerintem a németet vagy a franciát, esetleg oroszt. A spanyolt sok helyen beszélik, de ezek gazdaságilag nem a legerősebb országok, szóval kicsit az esély, hogy pont az érdekszférájukba tartozó cégnél találsz munkát, ahol szükség lenne erre a nyelvtudásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!