Hogyan javíthatnák magam a kiejtésemen?
Angolt tanulok, s szeretnék középfokú nyelvvizsgát tenni télen, ha lehet külön tanár segítsége nélkül. Németből sikerült magamtól, de akkor legalább még a suliban is tanultuk, s ott azért beszéltünk és hallgattunk németül.
Most viszont már suliban nem tanulok nyelvet, munkahelyen is időnként akadok össze angollal, de inkább csak írásban...
Amiket korábban tanultam tudom, hogyan, de amikor most jegyzek meg új szavakat nem vagyok biztos a helyes kiejtésükben.
Ötletek? Tapasztalatok?
Köszi
Hát első körben én azt javasolnám, hogy a nyelvvizsgán írd azt, hogy "javíthatnék" a "javíthatnák" helyett. De elfelejtheted pl. az "innák", "dugnák" és a többi "nák" típusú szót is. :)
Amúgy a javaslatom az egynyelvű szótár (pl. Oxford Advanced Learner's Dictionary) használata, amiben tuti, hogy helyesen szerepelnek a fonetikus szimbólumok. Ezeket pedig megismerheted a szótár elején található leírásokból.
Ja, ha nem lenne tiszta:
a fonetikus szimbólumokkal írják le, hogy hogyan kell kiejteni egy szót.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!