Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az angolban az ige három...

Az angolban az ige három alakját hogyan fordítjuk magyarra? PL. : speak, spoke, spoken. Többit lentebb írom. KEZDŐ VAGYOK.

Figyelt kérdés

Az első a jelen, de mi a különbség a két utolsó múlt idő között (spoke, spoken)?

Írnátok nekem egy-két egyszerű mondatot?

Olvastam már olyat is, hogy a fordítás szerint a jelentés: beszél, beszélt, beszélve.

DE: olvastam már olyat is, hogy beszél, beszélt, beszélt. Mi a lényeg? Köszönöm nektek!

2015. okt. 15. 11:02
 1/3 anonim ***** válasza:
48%
Ez nem így működik, ezek nyelvtani alakok, nem külön szótári szócikkek. A másodikat még le lehet fordítani múlt időben, a harmadikat nem - az különféle igeidők és nyelvtani szerkezetek képzésére való. Ne ilyen mechanikusan tanulj nyelvet és ne akard mindenáron a magyart belekeverni!
2015. okt. 15. 15:54
 2/3 anonim ***** válasza:

Nagyon jól mondja az első, ne akard lefordítani. 3+1 alakot tanulj meg, s a magyar a leggyakrabban használt jelentés legyen.

pl.

speak, spoke, spoken, beszél

write, wrote, written, ír

stb.

A többi jön magától a nyelvtanulás során.

2015. okt. 15. 18:45
 3/3 anonim ***** válasza:
0%

Kissé el kell, hogy keserítselek, amely források tájékoztattak, azok egy kevéssé félre tájékoztattak. Magyarul ugyanis mind a kettő jó...

Csak két dolgot ne felejtsünk el.

Az egyik az, hogy a beszélve az nem a hogyan? kérdésre válaszoló beszélve, hanem a "beszélve van" beszélve.

A másik az, hogy a harmadik beszélt az nem a második beszélt. A második beszélt az a "Jóska tegnap beszélt erről." beszélt, a harmadik beszélt az pedig "A magyar egy tízmilliós banda által beszélt nyelv." beszélt.

És igen, jobban jártál volna, ha a nyelvtanulás során jön ez elő, magától. :)

2015. okt. 17. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!