Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Megszámlálhatatlan főnév...

Megszámlálhatatlan főnév elött állhat "a" az angolban?

Figyelt kérdés

A múltkor láttam egy olyan mondatot hogy : Do you have a beer ?

Ez nem Do you have any beer kellett volna legyen ?

Úgy tudom h megszámlálhatatlan elött some-nak vagy any-nek állnia kell, kivéve ha kimondjuk h például egy csésze teát Do you have a cup of coffee ? Esetleg vannak olyanok amik igyis-úgyis használhatóak ? Tud valaki segíteni ?

2015. okt. 12. 10:50
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
A példádban nem álatalánosságban "A" sörröl van szó, hanem az egy pohár/üveg/doboz sör az, amire gondolnak. Ezért jogos az "a", mert az ezekre és nem magára az italra vonatkozik.
2015. okt. 12. 11:03
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a mindennapokban abszolút lehetséges, de feladatlapon nem tudom elképzelni helyesnek, hiszen ha _az egy pohár/üveg/doboz sör az, amire gondolnak_, ahogy az #1 írja, akkor ott kellene állnia a mennyiségi egységnek, ahogy a kérdező írja. Nyelvtanilag mindenképp. Persze, lehet, hogy tévedek, de csak így tudom elképzelni, illetve még azt, hogy a nyelv folyamatosan változik, alkalmazkodik a beszélt nyelvhez...
2015. okt. 12. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!