"I should like to propose my candidature. " Ez helyes?
Nagyon be fog jönni, ha az oxfordi egyetem óangol tanszékére adsz be pályázatot éppen. Ha viszont nem, akkor maradj a wouldnál.
Általában ha valaki nem tud rendesen egy idegen nyelvet, akkor az a legjobb, ha mindig a legbevettebb, legelterjedtebb kifejezéseket használja. Felesleges extrázni, amikor sem nyelvtanilag, sem stilárisan nem tudod megítélni egy-egy kifejezés használati értékét.
Nagyon szépem köszönöm - még egyszer - az elsőnek és az utolsónak a konstruktív hozzászólását.
Sün Integré! Örülök, hogy felületet biztosíthattam egy pár soros okoskodásnak a részedről. Remélem felért egy esti dugással. ;) Semmiféle extrázásról nem esett szó. Én valóban egy olyasvalaki vagyok, akinek nem anyanyelve az angol és még bőven tanulja - és szeretné igazán megtanulni - ugyanakkor hogy a pitsába fogom bármikor is "stilárisan megítélni egy-egy kifejezés használati értékét", ha nem kérdezem/kérdezhetem meg? Gratulálok! Te ezek szerint tudod mi a "használati értéke" ennek a kifejezésnek. Viszont a te kommentedből nekem még továbbra se derült ki, hogy mi az. Azért ne gyere ide hülyeségeket írogatni, hogy arrogánsan villogtass egy olyan tudást, amiért valószínűleg nem dolgoztál meg. Ha nem akarsz a kérdésre válaszolni, nem kell és el lehet oldalogni fszba! Pá!
Fuss egy kört a ház körül, kérdező. Teljesen jó tanácsot adtam, magam is ezt a gyakorlatot követem, ha olyan nyelven próbálok fogalmazni, amit nem beszélek jól.
De ha gondolod, nyugodtan nyomd tele mindenféle szokatlan, "sehol máshol nem fordult elő" típusú kifejezéssel a szövegedet, te bajod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!