Francia vagy orosz?
Sziasztok! Szóval az lenne a kérdésem hogy a fent említett nyelvek közül melyiket lenne érdemes tanulnom. Felsőfokon beszélek angolul és olaszul, tanultam németet, spanyolt, franciát és oroszt is, de ezekből csak az alap van meg. Egyetemen (külföldön) pszichológiát, azon belül kriminálpszichológiát szeretnék tanulni, de elképzelhető hogy a diplomáciában, politikában fogok tevékenykedni ( úgy, mint édesapám ). Visszatérve a kérdésre mindkét nyelv tetszik és szeretem, de nem tudom melyik érné meg jobban. Szerintetek?
Ui.: Köszi h elolvastad :)
Ja,és az életszínvonal ezekben az országokban a béka segge alatt van:D
Tanulj németül vagy angolul.
Miért, francia Nyugat-Afrikában talán olyan jó az élet?
Mehetsz banánt szedni meg tevét hajtani...
A német jó ötlet, de azt a kérdező már kizárta.
Nézd szerintem a rosszabbikat választod, a francia egy világnyelv, az orosz csak regionális jelentőségű nyelv. Nem mellékesen te már beszélsz egy regionális nyelvet egy világnyelv mellé, akkor a másik két világnyelvből (spanyol/francia) kellene választanod, ráadásul magaddal tolsz ki, annak aki beszél olaszul és angolul a francia elsajátítása jóval könnyebb, mint egy teljesen eltérő nyelvcsaládba tartozó oroszba belefogni. Ráadásul az orosz cirill betűvel ír, és hiszed vagy sem ez sokat fog lassítani a tanulási folyamaton.
Senki sem tagadja, hogy hasznos az orosz nyelv ismerete is, de a kriminálpszichológiában illetve a diplomáciában is több hasznát vennéd a franciának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!