Francia vagy orosz?
Sziasztok! Szóval az lenne a kérdésem hogy a fent említett nyelvek közül melyiket lenne érdemes tanulnom. Felsőfokon beszélek angolul és olaszul, tanultam németet, spanyolt, franciát és oroszt is, de ezekből csak az alap van meg. Egyetemen (külföldön) pszichológiát, azon belül kriminálpszichológiát szeretnék tanulni, de elképzelhető hogy a diplomáciában, politikában fogok tevékenykedni ( úgy, mint édesapám ). Visszatérve a kérdésre mindkét nyelv tetszik és szeretem, de nem tudom melyik érné meg jobban. Szerintetek?
Ui.: Köszi h elolvastad :)
Az első válaszolóval nem értek teljesen egyet, épp pár napja olvastam, hogy az üzleti szférában az angol után a legkeresettebb nyelv a német, aztán a francia, aztán a spanyol, és csak azután jön az orosz-olasz-holland.
Tehát neked leginkább németül kellene felsőfokig eljutni először, utána gondolkozni a francia/orosz kérdésen.
Továbbá a francia nyelvet nem csak Franciaországban beszélik, hanem rengeteg afrikai országban is ez a hivatalos nyelv, míg az orosz csak Oroszországban illetve a volt SZSZK-k orosz kisebbségeiben fontos nyelv.
Tömegesen keresnék az orosz tolmácsokat? Na ez sem igaz, saját tapasztalatból mondom, hogy ma már aki számít Oroszországban az beszél angolul, én például alig használom az orosz nyelvtudásomat, hiába beszélem jól a nyelvet.
De tudod mit, ha egzotikus nyelvet akarsz, akkor inkább török-arab vonalon indulj el, na azt valóban kevesen beszélik.
Köszönöm a gyors válaszokat.
Azért gondolkodtam el az orosz nyelven mert szerintem hasznos és nekem nagyon tetszik.
A francián pedig azért mert Európa második hivatalos nyelve és sok más helyen is beszélik.
Utolsó: nem értek veled egyet. Először is van elég angol-német páros, másodszor ki nem állhatom a német nyelvet. Ezen felül szerintem igenis keresett az orosz nyelv.
Nézd ez nem egyetértés vagy nem egyetértés kérdése, amit leírtam arról, hogy melyik a legkeresettebb nyelv Magyarországon az egy tény, amit számokkal alá lehet támasztani a munkaerőpiaci igények alapján, márpedig ott a lista angol, német, francia függetlenül attól, hogy ez tetszik-e valakinek vagy sem. Egyébként fordítva ülsz kicsit a lovon, nem azért van sok "angol-német" páros, mert valami rossz beidegződésből ezt képezzük Magyarországon, hanem mert erre a két nyelvre van kiemelkedő igény! Nézd már meg, hogy milyen hatalmas szerepet tölt be az ország életében a német tőke illetve export-import, na ezért ilyen keresett a német nyelv.
Az meg, hogy te nem szereted a németet, nos aki igazán szereti a nyelveket, annak nincs mumus!
"Aki számít Oroszországban, az beszél angolul"
Aki meg nem számít, az le van fosva, ne is tudjon kommunikálni. A nagykövetségeken például folyamatosan oroszhiány van. Egyébként egyész Kelet-Európában megértik az oroszt (baltikum, lengyelek, csehek, szlovákok, szlovének, szerbek, bolgárok, ukránok).
Üzleti szempontból pedig Oroszországban nagyobb potenciál van, mint az afrikai országok összességében, és hamarabb fognak egy olyan emberrel dolgozni aki beszéli a nyelvüket, mint aki nem. Sőt, aki nem beszél oroszul azt kint nem is foglalkoztatják a legtöbb helyen.
A múltkor nézegettem Ausztriában pár cég logisztikai állásajánlatait.
Jó néhány kért orosz nyelvtudást.
Ellenben franciát, spanyolt nem sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!