Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Jó módja ez az angol tanulásnak?

Jó módja ez az angol tanulásnak?

Figyelt kérdés
Nos, arra gondoltam, hogy esetleg fordítanék. Van valakinek esetleg tapasztalata? Milyen gyorsan lehetne így megtanulni?
2014. nov. 18. 17:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez jó módja annak, hogy megtanulj fordítani. Persze emellett új szavakat is megtanuldz, de véleményem szerint aránytalanul sok energiát kell befektetni a fordításba ahhoz képest, hogy mennyit is sajátítasz így el.
2014. nov. 18. 17:57
 2/4 anonim ***** válasza:
Úgy érted, hogy a nulláról, vagy szinte a nulláról kezdenéd, vagy úgy, hogy már egy ideje tanulsz angolul? Szerintem arra, hogy átismételd a nyelvtani struktúrákat, szavakat, mindenképpen jó, viszont ha így akarod megtanulni a nyelvet, ez egy nagyon rossz módszer.
2014. nov. 18. 18:18
 3/4 anonim ***** válasza:
Ne fordíts, mert nem fogsz tudni megszólalni. Az a cél, hogy angolul gondolkozz, ne a magyar közbeiktatásával. Az a cél, hogy rögtön az eredeti godolatot értsd meg, ne kelljen áttenni az adott szerkezetet az anyanyelvedre. Még a nyelvvizsgáknál is egyre erősebb az a tendencia, hogy egynyelvűekké válnak.
2014. nov. 18. 18:50
 4/4 A kérdező kommentje:

Értem, nos nem a nulláról indulok, de közel se tudok annyit, amennyit kéne, és nagyon szeretnék megtanulni, egy pár hete kizárólag angolul nézek filmet, regisztráltam egy oldalra, ahol a világ minden tájáról beszélgethetsz emberekkel, így próbálom gyakorolni. A suliban kihirdettek angol nyelvvizsgára felkészülést heti két órában, oda is jelentkeztem, ha minden igaz, januártól kezdünk. Csak azt akartam megtudni. hogy a fordítás mennyire hasznos, hogy lenne-e értelme elkezdeni, vagy csak megmaradni az eddigieknél.

Köszi a válaszokat :)

2014. nov. 19. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!