Hogy kezdjek neki az angol tanulásnak? Nem akarok magolni, legfőképpen beszélni szeretnék megtanulni. Melyik nyelvtani részeket kerüljem el nagy ívből? (bővebben) 18/F
Hol kezdjem?.. Már teljesen kivagyok az iskolától. Egyszerűen így lehetetlen angolul megtanulni. Ez a 7-8. évem, hogy angolt tanulok, de semmit nem tudok, még alapszinten sem állok. Pedig még az elején tanultam is, de sosem jutottam 1-ről a 2-re. Szavakat magoltam, de 2-3 nappal később 90%-át elfelejtettem. Középsuli 1.-be megbuktam belőle és osztályt ismételtem, harmadikos vagyok most már, de félévkor megint meghúztak. Szeretném már teljesen letudni ezt az angol tanulást.
Nekem a magolós tanulás nem megy. Rengeteg emberrel beszéltem akik középszintűre mentek és a legtöbb nem tud angolul beszélni, csak a nyelvtant tudják használni, ezért szinte a szóbelin mindenki megbukott. Elszeretném ezt kerülni, így hát a beszédre szeretnék ráállni, ill. az olvasásra. Szóval nem nyelvtant akarom tanulni, bár természetesen az alapokat mindenféle képen, de semmi többet. Ebben szeretném a segítségeteket kérni, ill. ötleteket, hogy kezdjek neki? Mi az a nyelvtani rész amit ritkán használnak és semmi értelme jelenleg még szenvednem vele? Milyen módszerekkel tanuljak úgy, hogy kedvet is kapjak (igazából érdekel a nyelv, de az iskola miatt teljesen elment a kedvem tőle)? Elsősorban nem az írás és hasonló érdekel, hanem maga a beszéd. Esetleg valaki nem szeretne levelezni, olyan akinek sok türelme van? Remélem nagyjából beleláttok a problémámba. Előre is köszi a válaszokat!
Nagyon nehéz lesz így megtanulni angolul, egy bizonyos szintű nyelvtan kell hozzá, akárcsak egy minimum pár száz szavas szókincs. Skype-on ha találsz valami tanár-félét, talán érdemes megpróbálni, továbbá ha már picit jobban megy akkor filmek, filmek, filmek... Könyvekkel is próbálkozhatsz, bár személy szerint én úgy tettem le egy éve 10-ben a felsőt hogy filmeket néztem ezerrel :)
Szóval nem lehetetlen sulis oktatás nélkül, de mindenképp kell egy kis önszorgalom hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!