Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Idén államvizsgázok és angol...

Idén államvizsgázok és angol nyelvvizsgát szeretnék a diplomához. Nem tudom milyen módját válasszam a tanulásnak, hogy hatékony, gyors plusz ahogy lehet költséghatékony legyen. Van ötletetek erre a helyzetre? Köszönöm.

Figyelt kérdés
Egyébként anno négyesre érettségiztem a nyelvből, többet értek angolul, mint amennyit beszélek :) a nyelvtan nem megy jól, szintfelmérőt még nem írtam, de szerintem olyan kicsivel a közepes alattra tenném magam. :)
2012. márc. 4. 23:11
 1/7 anonim ***** válasza:
Sokat kellene olvasnod, és belekezdeni valami vaskos tankönyvbe. Bár ha a beszédet nem gyakorlod, esélytelen...
2012. márc. 4. 23:16
 2/7 anonim ***** válasza:
Egyébként a leírtak alapján nagyon kevés időd van erre.
2012. márc. 4. 23:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Hát, ha gyorsan akarod megcsinálni, akkor én valamilyen magántanárt ajánlok. (Én is most megyek egyhez.)

Mert ugye a nyelviskolákkal az a "baj", hogy vagy kezded az elejéről, vagy lehet maradnak üres foltok, illetve lesz olyan anyag, amin halálra unod magad, mert megy.

Ezzel szemben egy külön tanárral fel lehet mérni, hogy mi megy és mi nem és lehet még a hiányosságokon javítani.

Összességében árban kb ugyan ott leszel a végére, mert ugye külön tanárnál kevesebb óra is lehet elég, ami kompenzálja az esetleges magasabb árat.

2012. márc. 4. 23:28
 4/7 anonim ***** válasza:
A magántanár valóban jó megoldás lehet. Ha ezt választod, nyugodtan írj, most is készítek fel nyelvvizsgára.
2012. márc. 5. 07:14
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha a nyelvtan nem megy valami jól, inkább az egynyelvűt válaszd, TELC, ECL, EURO, DExam...

Magántanárral 2-3 hónap alatt felkészülsz, ha legalább heti 2x2 órára mész és sok házit kapsz, amit rendesen megcsinálsz, megtanulsz.

Át kell nézni a nyelvtant, a helyes igeidők megválasztása fontos a levélnél, a szövegértésben is kaphatsz olyan szókapcsolatokat, amiket tudni fogod mire használják, mikor és akkor már könnyebb megérteni a szöveget. Fontos a bővebb szókincs, olvass ha van időd, ha még nem is érted igazán, később belejössz és élvezni is fogod.

A 4-es érettségi semmi, azóta felejtettél is egy csomót, szóval fel kell idézni rendesen a tanultakat, de ha jó tanárt választasz és te is akarod, gyorsan vissza fog jönni a már egyszer megszerzett tudás! ;)

2012. márc. 5. 08:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Magántanár, mert hiába drágább, de sokkal költségkímélőbb, ugyanis csak veled foglalkoznak, a te hülyeségeiddel, és a te tempóddal.
2012. márc. 5. 17:01
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Eddig nyelviskola párti voltam, most viszont egyre inkább a magántanártól tanulás felé billen a mérleg. További szép napot Mindenkinek!
2012. márc. 6. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!